Malmötips

En fredagsdrink på våning 25

 

Vad kan man göra en fredagskväll i Malmö? Ett besök på Malmö Live Skybar är en möjlighet till exempel. Den hittar du uppe i Clarion Hotel & Congress, på våning 25. Här samlas allt möjligt folk och det är en väldigt blandad klientel. Allt från hipsters och Lilla Torg-folk, till kostymnissar i medelåldern och turister som faktiskt bor på hotellet. 

 

Priserna är lite över medel, men å andra sidan så betalar du ju för utsikten. Den är, som ni ser, ganska slående. Du ser ända bort till Danmark, och säkert Lomma också. När vi var där förra fredagen så konstaterade vi att till och med Malmös tråkiga industriområden ser fina ut med den vackra solnedgången som ger hela staden ett varmt sken från ovan. Självklart går det lika bra att gå dit mitt i veckan också med fördelen att man troligtvis slipper armbåga sig fram till baren.

 

Hotellet ligger på Dag Hammarskjölds Torg 2 och här är HEMSIDAN. Kom tidigt om du vill få en sittplats, och slippa köa till hissen, för det är minst sagt populärt. 

 

 

Denna helgen blev det inga drinkar ute, men däremot så kom min kompis Isabelle över igår på middag. Eller jag gjorde egentligen inte så mycket, förutom att handla till huvudrätten och koka haricots vert. Till det åt vi en riktigt god laxrätt som hon föreslog och så gjorde hon fondant au chocolat till efterrätt. Hur gott som helst! Vi avverkade det ena samtalsämnet efter det andra medan vi drack gott vin. Helst plötsligt var klockan tolv, och min ordinarie plan att haka på till Belle Epoques nyinvigningshelg blev utkonkurrerad av mina gäspningar. Jag orkade helt enkelt inte cykla ut i kylan bara för att köpa en dyr drink och stanna i en timme. Så när Isabelle drog för att möta de andra så stannade jag hemma. 

 

Idag vaknade jag sent och tar det ganska piano just nu för lite senare ska jag iväg på en grej. Jag missade ju att skriva ner dagens positiva igår, men jag kör helgens positiva i kväll i stället. So stay tuned!

 

 

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.