C'est la vie

En ce moment

IMG_1098IMG_1086

Ibland är livet så himla bra. När solen skiner, jag får äta gott och dessutom spendera dagen med människor som ger mig en massa energi och får mig att skratta. Just idag bjöd jag spontant hem min kompis Louise på frukost och det slutade med att vi rundade av först 6 timmar senare. Vi hade så himla trevligt att tiden bara flög iväg. Det här är en ny kompis till mig och vi träffades roligt nog av  men jag visste redan första gången vi sågs att vi kommer kommer bli goda vänner. Eftersom att hon jobbat i Kapstaden så var det så roligt att prata om sådant hon, jag eller vi båda upplevt där nere. Vissa saker kan man bara förstå om man upplevt samma sak eller bott på samma plats. Vi satt och snackade i tre timmar hemma hos mig och sedan gick vi ut i solen, cyklade bort till Drottningtorget och åt glass från Dolce Sicilia. Sedan satt vi på en parkbänk i ett par timmar med ansiktet mot de varma solstrålarna. Pratade om drömmar, värderingar, familj, vänskap, resor och livets motgångar. När vi vinkat hej då och jag cyklade hemåt så kände jag mig så levande.

Där och då insåg jag varför jag fick den känslan. För att jag haft en dag då jag bara brydde mig om vad som hände just där och då. Det är så viktigt att kunna vara i stunden. Lägga undan mobilen, inte tänka på vad klockan är och bara njuta av det som är nutid. Jag är dålig på att vara här och nu, men känner verkligen att jag mår så mycket bättre när jag inte tänker ”Var är min mobil?”, eller ”jag måste ta en bild till Instagram”. När jag inte bryr mig om vad alla andra har för sig. Det ska bli mitt mål i sommar. Att vara mer i stunden. Inte älta det som varit eller oroa mig för vad som ska hända i morgon. Sedan ska jag verkligen vårda mina vänskapsrelationer och finnas där för mina vänner som det senaste året verkligen funnits där för mig.

Två bilder från Kapstaden får representera min dag med Louise, för detta är en plats som vi båda befunnit oss på. Uppe på Table Mountain. Coolt ändå. Att vi blev vänner i Malmö men båda har bott i denna vackra stad.

Nu har min matklocka börjat kurra i magen så jag ska fixa lite middag. Perfekt då att jag samtidigt kan lyssna på min nya favoritpodcast. Hehe.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.