Hanoi,  Travels

Staycation at La Casa Hanoi Hotel

Mina sista dagar i Hanoi bodde jag och syrran på hotell. Egentligen hade vi inte behövt göra det för Julia hade en lägenhet där vi först bodde, men även om det inte var speciellt kallt på dagen så gick temperaturen ner till 10 grader på nätterna. Tänk er bostäder som har noll procent isolering, fuktig luft inomhus och iskalla golv. Vår julklapp till oss själva fick bli en staycation. Så vi checkade in på det fyrstjärniga La Casa Hanoi Hotel som låg i ett mysigt område i södra delen av stan.

Hotellet var mysigt och servicen helt klart klanderfri. De var så himla gulliga, trevliga och hjälpsamma med allting. Sedan är som vanligt hotellklassifiering relativ så fort man kommer till vissa länder. Det var kanske inte i nivå med ett fyrstjärnigt hotell i Sverige, men för 600 kronor natten kändes det ändå ganska prisvärt.

På 15 våningen, och i anslutning till takterassen, fanns en pool (som var iskall, men det var ju inte direkt säsong för att bada), vanlig samt ångbastu och ett gym som hade utsikt över staden. Frukostbuffén var helt enorm men tyvärr var det inte så mycket som föll mig i smaken, men det är nog mest för att jag är ganska kräsen med den biten.

Efter två nätter där orkade vi inte åka tillbaka till hennes kalla lägenhet på Doi Can Street så vi ringde ner till receptionen och bokade en natt till. Det kändes lyxigt som tusan. Om du bara håller dig borta från roomservicen så är detta hotell verkligen att rekommendera.

Jag hade gärna checkat in på hotell just nu för att slippa ta tag i röran i min lägenhet, men det går inte att skjuta på städningen här hemma längre. Det börjar helt ärligt bli ganska ofräscht och tanken på att tillbringa helgen med att städa lockar inte alls. Jag är inte direkt en pedant men när det är så stökigt att jag till och med skulle skämmas om mamma kommer på besök, då har det gått för långt. Så nu ska jag fixa så att det blir sådär mysigt hemtrevligt igen och även ta bort allt julpynt för det har jag inte orkat göra heller. Let’s get to it!

//When I was in Hanoi to visit my sister, we spent my last three days at a hotel. A nice staycation got to be our Christmas present to ourselves. We checked into La Casa Hanoi Hotel where we slept wonderfully in comfy beds, were spoiled with impeccable service from the adorable staff and also tried their sauna that was located on the 15th floor along with a swimming pool and a gym. My sister didn’t get in the pool but I can vouch for the fact that it was ice cold, but refreshing. It’s not really ”lying by a rooftop pool”-season right now. A comfortable and price worthy hotel close to the city center, but also in a quaint and not too busy area of Hanoi. I would highly recommend it.

Even though I’d love to check in to a hotel right now, not to have to deal with my messy apartment, I cannot postpone the cleaning anymore. So that’s what I am going to spend the rest of the afternoon doing.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.