Tankar & Funderingar,  Weekend

A warning sign, It came back to haunt me, and I realized

Jag är så himla trött efter den här veckan och jag känner även att min hjärna börjar reagera negativt. Sedan några dagar har jag inte riktigt känt mig på topp. Inte att jag är olycklig eller ledsen, utan mer att det finns en stress och negativ energi i mig som påverkar min sinnesstämning. Jag har haft svårt för att koncentrera mig, tappar väldigt lätt tråden och hittar inte orden, blir väldigt lätt irriterad, klagar på småsaker, stressas av jobbiga ljud/hög musik/skrikande ungar, känner ingen lust för sådant jag annars gillar och är så orkeslös att jag inte orkar ta tag i några vardagssysslor alls, vilket leder till kaos och ångest.

Jag vet att det är ett varningstecken för exakt såhär var det innan jag gick in i väggen hösten 2015, och även i våras. Då gjorde det mig väldigt ledsen och osäker men nu vet jag bättre än så. Det är min kropp och mentala hälsa som viftar med en gul flagga; ”Varning Christine, nu behöver du vila!”. Jag pratade även med några av mina kollegor idag och det är så skönt att kunna lätta på mitt hjärta och inse att det inte är någonting jag måste hålla inom mig. Att det inte är fel på mig utan att jag bara är lite känsligare och inte får glömma att vara snäll mot mig själv i dessa lägen. Plus att jag måste ta ansvar för mitt eget välmående och inte får tillåta mig själv att kompromissa med det. Jag måste inte göra sådant jag inte vill göra bara för att vara andra till lags.

Så jag tog bort mina tillgängliga tider på tisdag för att få en ledig dag. Mars blir en fattigare månad men det får det vara värt. Jag vill inte halka ner för det där berget igen. I helgen tänker jag ta hand om mig själv och vila. Börja läsa på en mysig bok, sova ut, duscha varmt och länge, träna och bara göra sådant jag mår bra av. Nu ska jag åka bort till affären och köpa en massa gott (är så sugen på Comté!), hämta två kursböcker jag köpt och efter det åka hem, stänga av mobilen och ha en lugn kväll hemma för mig själv. Det är nog precis vad jag behöver.

Förresten. Här får ni en mysig fransk låt att lyssna på medan ni lagar helgens första måltid. Olika franska artister har gjort nyversioner av klassiska låtar från Jean-Jacques Goldman. Det finns flera på Youtube. Lyssna på ”Je te donne” eller ”Envole-moi”.


Bonne soirée mes amis!

0 kommentarer

  • teruko

    Tack för musiken! Så underbart det är med franskan, en riktig bonus i livet! Är så glad över att ha blivit vän med en fransyska, som hamnat här i det avlägsna Norrland 😊 och att jag därigenom får möjlighet att prata franska rejält lite då och då, nästa gång under en lunch på torsdag. Så kul! Trist att du känner dig som du gör, var försiktig! Förstår att försörjningen kräver sitt, men har också känt mig fundersam över om arbetet som inhoppare i olika skolor är ett bra val för dig? Det är ju verkligen tufft många gånger, det förstår jag. Ta hand om dig och ”bon weekend!”

  • christinesstories

    Ja det är verkligen berikande med vänner från olika delar av världen. Härligt att du får din dos av den franska kulturen även här i Sverige! Det är många gånger slitsamt, vilket jag börjat inse nu. Därför försöker jag att inte jobba så mycket som jag gjort tidigare, plus fundera lite över vad nästa steg ska bli 😊 Det är fint att du bryr dig. Hoppas att du haft en underbar helg! Kram

  • teruko

    Har nyss läst ditt senaste inlägg om relationer och tänker att jag känner igen mig så mycket i dina tankar. Jag är själv lätt reserverad och ”kräsen” när det kommer till umgänge med nya människor, kan inte vara ”artigt trevlig” och därför blir man glad när någon uppskattar ens person trots detta. Ibland känner jag mig lätt fånig när jag skriver här 😉 , vi är ju så olika gamla, men jag känner en sorts kontakt när jag läser dina inlägg och mitt tidigare yrkesliv har ju alltid inneburit engagemang för andra (vilket jag kan sakna som pensionär…) Hoppas din kommande vecka blir bra! Kram tillbaka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.