Hanoi,  Vietnam

Bún Bò Nam Bô

En sådan här portion med Bún Bò Nam Bô hade jag gärna ätit till middag idag. Strimlat nötkött steks upp och blandas med buljong (jag tror det är det men kan ha fel), glasnudlar, sallad, böngroddar, rostad lök och hackade jordnötter. Syrran hittade ett helt fenomenalt ”hål-i-väggen” i Hanoi där de serverade denna vietnamesiska rätt för cirka 20 svenska riksdaler. Jag tror att det är min favorit faktiskt. Alla sådana här streetfood-ställen heter för övrigt oftast det som de serverar och endast den rätten går att beställa. Vi höll i princip bara upp två fingrar för att visa att vi ville ha två portioner, sen slussades skålarna ut en efter en. Dessa ställen ligger överallt i Hanoi, och några är bättre än andra. Det bästa är att gå efter ”the crowd”. Är det mycket folk och inte bara västerlänningar så är det troligtvis bra. Restaurangerna är såklart inte särskilt mysiga men det är perfekt när man vill ha någonting lokalt, snabbt och billigt.

I stället för en portion Bún Bò Nam Bô fick det bli breakfast for dinner. Jag hade tänkt koka soppa med kycklingen jag tinade upp igår kväll, men insåg att det inte fanns en chans i världen att jag skulle orka laga mat. Så jag stekte upp kycklingen snabbt och bredde några mackor. Det här att gå ut i kylan igen ikväll var ingen bra idé. Överhuvudtaget. Jag gick iväg till kursen och höll ut ganska länge, men mot slutet så kände jag att det var dags att åka hem och lägga sig i sängen. Det blåser kraftiga, isiga vindar och nu mår jag typ sämre än jag gjorde i eftermiddags. Usch och fy. Det känns nästan som att jag fått någon slags influensa. Nu ska jag lägga mig under täcket och inte röra mig härifrån på typ 24 timmar. Det är sådana här dagar jag är otroligt tacksam över att inte vara småbarnsmamma men lite bitter över att inte ha en sambo.

//Too tired and sick to translate. Use the translation tool, please! <3

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.