C'est la vie

Den notoriska snoozaren

Tjing mina vänner! Hur mås det idag? Själv käMålet idag var att stiga upp kl 9, pigg och med en uppsyn lik en solstråle, men ödet ville annat. Jag vaknade i stället klockan tio över sex när killens väckarklocka ilsket ringde från vardagsrummet (jag har träffat en mobilmotståndare så vi placerar båda två våra telefoner långt från sängen på natten – en befrielse!), med grusiga ögon och spänningshuvudvärk. Jag somnade om någon gång vid åtta och när mitt eget alarm ringde kl 9.00 var det lite för enkelt att somna om. Jag tror att jag måste justera inställningarna, för den snoozar bara tre gånger och jag är ju en notorisk snoozare som aldrig lyckas ta tag i min skönt bekväma (o)vana. Hursomhelst så sov jag i stället till halv elva och då kunde jag lika gärna ge upp tanken på en produktiv förmiddag och ligga kvar en halvtimme till. Jag brukar få dåligt samvete och ångest sådana här dagar och tänka på allt jag borde ha gjort, men jag antar att ett 30-tal terapitimmar gjort sitt med mitt ”duktiga flickan”-syndrom. En dag av 366 är ju ingenting i det stora hela. Det finns alltid en morgondag också.

Efter att ha grävt fram lite att äta lämnade jag katten och lägenheten, sen traskade jag bort till Triangeln. Nu sitter jag på Nostra (ännu en vana jag inte kommer ändra på) och dricker långsamt mitt kaffe. För att ändå känna mig lite duktig så har jag fyllt i kalendern med en blygsamt kort todo-lista och kommit ihåg att ta med de dyra vantarna jag köpte på Naturkompaniet innan Oslo som jag nu tänker lämna tillbaka eftersom att det inte verkar bli någon riktig vinter i år. Efter det ska möta mamma och lämna nycklarna till syrrans lägenhet och åka till IKEA för att köpa underlakan till min nya enorma säng. Jag sa till M (det är han killen dårå som jag inte vill outa här i bloggen) att jag kanske borde sälja min soffa och bara ha en säng men han påpekade att det kan vara bra att ha en soffa när man får gäster. Han har en poäng i det såklart.

Nu måste jag packa ihop här och röra mig vidare. Idag får bli en loj dag med vardagslyx men tills nästa vecka måste jag hålla i mina slantar. Bryggkaffe hemma, ingen shopping och fokusera på att rensa hemmet. Wish me luck ya’ll!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.