Vacation,  Weekend

Den nakna sanningen

Igår körde vi (eller Anna körde för jag har inget körkort) till det lilla kustsamhället Peter-Ording som ligger längs med Nordsjön. Först promenerade vi en bra stund nere vid stranden och efter en fika körde vi in till byn där vi åt en sen lunch/tidig middag. När vi var mätta och belåtna traskade vi bort till Dünen-Therma, ett badhus som ligger precis vid stranden. Det är lite som Aq-va-kul tidigare var i Malmö, om ni skåningar med några år på nacken minns det? De har även 5-6 olika bastun, både inomhus och i separata hus ute.

Vi började med att bada inne där de har vågmaskiner, strömmar och vattenrutschkanor. Dessutom kan man bada utomhus i den uppvärmda bassängen. När solen var på väg att gå ner gick vi bort till bastudelen, vilket man var tvungen att betala lite extra för att utnyttja.

Det var en ganska märklig upplevelse för de allra flesta gick runt spritt språngande nakna lite överallt, kvinnor som män. Alla delade samma duschutrymme och folk badade nakna i de små kalla bassängerna. Visst att nakenhet är naturligt, men jag är inte riktigt van vid att se män helt nakna på ett badhus. Om jag skulle vilja bli exponerad för gamla, håriga män med deras pillevink dinglandes framför ögonen på mig så hade jag gått till en nudiststrand. Samtidigt kändes det inte så märkligt efter ett tag. Jag hade min handduk om mig när jag gick omkring i omklädnings- och duschutrymmet, men i bastun brydde jag mig inte så mycket. Alla var ju nakna och jag upplevde inte heller att männen stirrade, vilket jag var lite orolig för. Jag tror att de är så vana vid det. Vilken kontrast det är till franska badhus där de knappt ens vågar visa sig nakna inför det egna könet. Där duschar de med badkläderna på trots att duscharna är separata.

Efter ett antal timmar med både vanlig bastu och aromabastu (jag älskar aromabastu) gick vi ut i den friska luften vid nio, avslappnade och rosiga om kinderna, och körde tillbaka till Flensburg. När vi kom hem vid kvart över tio var vi så trötta att vi direkt gick och la oss.

Nu sitter jag på tåget hem och jag börjar bli lite åksjuk så jag måste nog stänga ner datorn. Dessutom ska jag snart byta tåg, så vi hörs från Sverige!

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.