Health & Fitness

Den goda hälsan och livsnjutet

IMG_3017

Jag har förskjutit dygnet totalt den här veckan och det är så himla svårt att få rätt på det. Ikväll tänkte jag däremot ta mig själv i kragen, så i stället för att vika mig efter den första känslan jag fick idag – att ta en lång powernap hela eftermiddagen – så gick jag i stället ut på en lång promenad. Jag var inte direkt den drivande personen i detta utan blev övertalad av Lucie som hade gett sig f*n på att promenera. Trots att jag inte var särskilt motiverad från början så tror jag att vi gick omkring 7 kilometer i rask takt. Jag föredrar att gå snabbt snarare än att springa, även om det senare kan vara skönt det med ibland. När jag har överskottsenergi och behöver rensa tankarna springer jag gärna. Det är bara så himla jobbigt och tråkigt att löpträna. Plus att jag blir uttråkad av samma omgivning hela tiden och önskar att jag bodde närmre vattnet eller en park.

Vi gick en lång promenad igår också, men tänkte lite olika inför det. Jag var inställd på ”träningskläder och powerwalk”. Då dyker Lucie upp i klänning och låga kilklackar. Vi började såklart skratta när vi såg varandra. Den ena var lite helgfin med läppstift och den andra hade gympaskor, skitigt hår och löparbyxor. Lite skillnad på hur en svenska och en fransyska tänker sig en lång promenad. Fransmän är inte lika…ehrm.. hurtiga som svenskar och när jag bodde i Paris såg jag många fler äldre med kutrygg som troligtvis aldrig tränat i hela sitt liv. Jag gillar mellantinget. En god hälsa, OCH livsnjutandet.

Nu ska jag fixa lite mat och sedan måste jag ta tag i brödbaket som jag har skjutit upp i en vecka. Jag ska försöka mig på att göra det där goda brödet som jag fick av min kompis Sandra för ett tag sedan. Wish me luck!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.