Paris

Daydreaming about Paris

Det här saknar jag just nu. Paris, och allt vad det innebär. Att bänka sig på en uteservering i eftermiddagssolen och titta på allt folk som passerar. Vårgröna träd och människor som pratar franska runtomkring mig. Strosa omkring på trottoarer och titta upp på vackra fasader (det där med att fransmännen aldrig plockar upp sina hundars avföring saknar jag lite mindre då det inte fungerar så bra ihop med denna aktivitet). Upptäcka nya gränder, parker och torg. Känna doften av nybakad baguette. Nästan vricka fötterna på kullerstenarna i Marais för att jag envisas med att bära högklackat. Sitta vid Canal St Martin i skymningen och dricka billigt vin ur plastmuggar från Franprix.

Jo jag vet att jag romantiserar nu men när jag insåg att det snart är ett år sedan jag besökte Paris så kunde jag inte låta bli att göra det. Dessa bilder är tagna under just det senaste besöket i den franska huvudstaden som jag aldrig riktigt kan släppa taget om. Förhoppningsvis blir det en resa till Paris i sommar, men just nu finns det tyvärr varken tid eller ekonomiska medel för det.

Det hindrar mig däremot inte från att dagdrömma om en av mina favoritplatser i världen.


Om du är en ny läsarkompis här på bloggen, och gillar Paris du med, så har jag skrivit ihop ett inlägg med en massa tips inför en weekend-resa till just Paris. Jag har samlat allt från det praktiska, till att resa på en budget och mina bästa restaurangtips.

Klicka på länken nedan så kommer du till inlägget.

* En helg i Paris: Mina samlade restips

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.