Daydreaming about Paris

Det här saknar jag just nu. Paris, och allt vad det innebär. Att bänka sig på en uteservering i eftermiddagssolen och titta på allt folk som passerar. Vårgröna träd och människor som pratar franska runtomkring mig. Strosa omkring på trottoarer och titta upp på vackra fasader (det där med att fransmännen aldrig plockar upp sina hundars avföring saknar jag lite mindre då det inte fungerar så bra ihop med denna aktivitet). Upptäcka nya gränder, parker och torg. Känna doften av nybakad baguette. Nästan vricka fötterna på kullerstenarna i Marais för att jag envisas med att bära högklackat. Sitta vid Canal St Martin i skymningen och dricka billigt vin ur plastmuggar från Franprix.

Jo jag vet att jag romantiserar nu men när jag insåg att det snart är ett år sedan jag besökte Paris så kunde jag inte låta bli att göra det. Dessa bilder är tagna under just det senaste besöket i den franska huvudstaden som jag aldrig riktigt kan släppa taget om. Förhoppningsvis blir det en resa till Paris i sommar, men just nu finns det tyvärr varken tid eller ekonomiska medel för det.

Det hindrar mig däremot inte från att dagdrömma om en av mina favoritplatser i världen.


Om du är en ny läsarkompis här på bloggen, och gillar Paris du med, så har jag skrivit ihop ett inlägg med en massa tips inför en weekend-resa till just Paris. Jag har samlat allt från det praktiska, till att resa på en budget och mina bästa restaurangtips.

Klicka på länken nedan så kommer du till inlägget.

* En helg i Paris: Mina samlade restips

0 reaktioner på ”Daydreaming about Paris”

  1. Min bror ska till Paris på måndag. 700 spänn för att åka upp i Eiffeltornet tänkte han inte betala, men vad kan han hitta på istället? Har du någon bra ”det här gör du för inga pengar i Paris”-guide? 😊

  2. Tänk om jag läst det här inlägget ordentligt innan jag postade en kommentar. Då hade jag sluppit ställa frågan som jag just ställde. Sorry! 😋

  3. Och förresten. Ett tips är att ta sig till Place du Trocadéro. Där finns ett café som heter Le Malakoff som har ett härligt solläge och en ganska nice vy över Eiffeltornet, utan trängseln vid Champs de Mars (marken vid Eiffeltornet). Eller så kan han åka till Abbesses (metrolinje 14) och därifrån strosa i Montmartre. Om man tar sig upp lite i gatorna så dyker helt plötsligt en makalös utsikt upp över staden. Det är en av mina favoritplatser i Paris.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen