Things I like,  Weekend

Old school mindfulness

Idag fick jag sovmorgon vilket jag utnyttjade till fullo genom att hasa mig upp ur sängen strax innan klockan tio. Jag hoppas nu bara att mitt immunförsvar gör sitt yttersta för att motverka alla virus och bakterier som flyger omkring på skolorna för tillfället. Igår var det två elever som påstod sig ha kräkts. När den andra ungen kom och sa att hon kände som att hon ”behövde kräkas” viftade jag henne mot toaletterna och ropade med gäll panikartad röst: ”jag ringer hit din mamma, gå till sjuksyster!”. Det finns gränser för vad en lärarvikarie med spyfobi ska behöva hantera. Jag och en kollega skämtade om att ta en fyra whiskey efter jobbet, just to be sure.

Förresten så var det en elev som stod i ett hörn igår morse och grät. När jag till slut fick ur honom vad det var så visade det sig att han hade bråkat med mamma och var ledsen för att…. *trumvirvel* …. han hade varit tvungen att borsta tänder, hjälpa till att plocka undan och gå upp tidigt. Dagens ungar har det verkligen svårt. Respekt ändå till en mamma som inte totalcurlar sina barn.

Bilderna i inlägget är från i måndags när det var en helt fantastiskt vacker dag och jag hängde nere i Västra Hamnen. Först fikade jag med mamma och min morbror – som annars bor i Stockholm men hade varit nere och hälsat på min kusin Sophia under påsken. När de hade åkt hem så stannade jag kvar och satt en stund vid vattnet och njöt av solens strålar som värmde mitt bleka ansikte. Det är bästa platsen i Malmö.

Jag invigde dessa glitterstrumpor som jag fick i julklapp av mamma. Har haft dem sedan Hanoi men det har inte riktigt varit väder för dem ännu.

Det där ljuset och vattnet som glittrar. Vem behöver yoga med den här utsikten? Old school mindfulness. Då glömmer jag bort allt som har med sjuka och bortskämda skolelever att göra.

Om drygt en timme måste jag befinna mig på jobbet så jag ska ta en dusch nu och sedan äta lite lunch innan jag går ut. Det är 12 grader idag. TOLV.

Le printemps est arrivé, enfin!

0 kommentarer

  • Tina

    Oh, så härligt med solens strålar. Verkligen efterlängtat. Sitter instängd på kontoret men hoppas att det fortfarande är fint väder när jag slutar så att jag kan gå ut på en promenad. Kram

  • FlyingDryden

    Herre alltså. Nog för att jag är morgontrött men alltså. Vi hade diskussionen varje dag med det barn som var med på resan nu i helgen. Det var SKITJOBBIGT att behöva gå upp innan hotellfrukosten stängde kl 10. Fan. Och idag fick jag, låg på blodsocker efter en kass jobbdag, spunk på latheten när hen gått hemma en hel dag och inte ens orkat diska en jävla stekpanna hen använt. Fan igen. Man baxnar ta mig sjutton. Avskyr curlande föräldrar.

  • christinesstories

    Ja visst är det! Dessutom är det ju så himla underbart att vi fått sådan vårvärme i Malmö helt plötsligt?! Hoppas att du fick njuta ordentligt av solens strålar såhär i veckoslutet 😊 Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.