Weekend

Positive energy

Hej vänner! Den här veckan har gått fort och jag har för en gångs skull haft mycket att göra på kvällarna. Hela vintern har jag levt i en bubbla för att i princip överleva vintern. Nu har våren tittat fram och med det kommer min livsgnista. Det kanske låter dramatiskt men denna vintern har jag verkligen frågat mig själv: ”Varför tusan lever jag i Sverige?”. Det är svårt att motivera när jag många gånger känner som att jag endast tar mig förbi vardagen tack vare en överlevnadsinstinkt. Förra året hoppade jag över vintern eftersom att jag befann mig på södra halvan av jordklotet och jag märkte vilken skillnad det gjorde med min livskvalitet.

Hursomhelst så har veckan varit så himla trevlig och sådär härligt social att jag insett hur bra jag mår av andras positiva energi, och min egen för den delen. I onsdags var jag på en rolig afterwork med ett gäng tjejer som alla var i min ålder, och de flesta i liknande livssituation. Singlar, 30+ och inte tvåbarnsmammor. Vi sågs 14 tjejer på en vinbar och jag skrattade så mycket att jag fick kramp i käken. Igår kväll åt jag middag hemma hos Louise tillsammans med två vänner till henne. Efter det hamnade vi på en jazzkonsert på en pub i sällskap med ungefär 50 pensionärer. Det fick mig att verkligen undra varför jag inte går på fler jazzkonserter. Satan så härligt och kul det är!

Kanske är det de två glasen vin jag drack på fredagskvällens afterwork som gör det, men idag känner jag mig så glad och peppad. Arbetsdagen var bra och jag har känt mig både stolt över min prestation och tacksam för att det jag sysslar med gör någon slags skillnad. Jag fick så mycket energi av både mina kollegor och alla elever. Ibland slås jag av hur långt jag kommit när det gäller självkänsla och självförtroende. Jag är så mycket starkare och med mer självinsikt än för ett år sedan. Det är en underbar känsla.

Nu sitter jag på tåget över till Köpenhamn och ska möta samma gäng som jag hängde med igår kväll för god mat och gott vin. Jag får berätta mer om min fredagskväll i morgon. Ha en fin start på helgen!

0 kommentarer

  • Strongmama

    Vad härligt det här låter, bli lite avis på att inte kunnat dela den där härliga stämningen och energin du verkar ha upplevt. Jag kan sakna sånt, men är varken singel eller inte två barnsmamma. Tvärtom så är jag gift och just tvåbarnsmamma, det enda som jag stämmer in på är 30+ 😃 och ett stort plus på det hahaha men det låter härligt i alla fall.
    Ha det fint i Köpenhamn också. Kram

  • christinesstories

    Det finns säkert många fördelar med att vara tvåbarnsmamma och gift också. Det är inte alla dagar som jag gillar att komma hem till en tom och tyst lägenhet 😉 Tack så mycket! Hoppas att du haft en härlig helg. Kram på dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.