Culture Paris/France

COUPÉ

Det blev inte så kort utan ganska lagom. Med uppklippning. Och nu vet jag att det heter dégradés på franska. Men alltså vilka fula fiskar det finns i den här staden. Fransmän gillar att utnyttja utlänningars och turisters ovetskap om saker och ting. När jag skulle betala sa hon 38 euro i stället för 34, som det stod på fönstret. Jag reagerade såklart och frågade varför det var dyrare än det borde vara. Då hade han frågat om jag ville ha lite leave-in conditioner, vilket jag sa att han kunde ha i om han tyckte det behövdes. Den lilla klicken skulle alltså kosta 4 euro extra. När de märkte hur jag reagerade tog de inte betalt för det ändå.

Kanske är det så det fungerar men jag tycker ändå man kan informera kunden om att det kostar extra. Jag menar, de tar ju inte betalt för shampot de tvättar håret med..? Det händer ofta att de tar extra betalt för små grejer i den här staden och ibland får man lägga den svenska försyntheten åt sidan och sätta ner foten.

De var inte så himla trevliga så dit går jag inte tillbaka, men jag blev ganska nöjd ändå. Nu känns det fräscht och fint!

0

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.