C'est la vie,  Travels

Copenhagen to Cape Town with Turkish Airlines

IMG_8124 (1)

Jag insåg att jag inte har skrivit om min flygresa ner till Sydafrika. Det här hade jag såklart tänkt göra för länge sedan (sådär 2 månader ungefär) men det glömdes bort. Eftersom att jag är i processen att boka en flygresa just nu så kom jag att tänka på det. Jag reste med Turkish Airlines för första gången och valde dem mest för att jag ville åt poängen med mitt Eurobonus-kort (de är som bekant medlemmar i Star Alliance) och för att det var det billigaste alternativet. Dessutom fick jag höra mycket positivt om dem från olika håll och kanter så det gjorde valet enkelt.

Det här var första gången jag flög en så lång resa på väldigt länge så det kändes lite pirrigt. Inte nervöst direkt men jag var spänd över att resa längre än till södra Europa och visste inte vad jag kunde förvänta mig under en långflygning. Vilket slutade med att jag ahde med mig alldeles för mycket i handbagaget. Lesson learned.

IMG_7632

Det första flyget tog ungefär 3,5 timmar och till skillnad från tidigare flygupplevelser med exempelvis Norwegian så började de resan tidigare än vad som var bestämt. Det har nog aldrig hänt mig att piloterna meddelar att de vill lyfta en halvtimme innan utsatt tid, men kanske är det vanligt vid längre flygresor.

IMG_7637

Maten under första flygningen var ganska god och under bokningen kunde man välja olika alternativ som exempelvis vegetariskt, lean diet, kosher etc. Jag tog den vanliga, bara för att vara lite originell.

IMG_7659 (1)

Till och med på första etappen fanns det filmer att välja mellan, och jag måste säga att det första flyget var det bästa. Jag valde såklart fönsterplats. Alltid fönsterplats. Det är faktiskt bästa platsen.

IMG_7633 (1)

Mina nya hörlurar från Marshall kom väl till pass.

IMG_7645 (1)

Jag mellanlandade i Istanbul och hade där alldeles för många timmar att slå ihjäl. Dessutom var hela flygplatsen full med TaxFree-butiker eller fast food. Till slut hittade jag ett trevligt kafé där jag satte mig och tittade frenetiskt på klockan eftersom att min mobil, armbandsklocka och dator visade tre olika tider. Med andra ord var jag livrädd för att missa mitt andra flyg.

IMG_7646 (3)

Kvart i tre på morgonen, turkisk tid, steg jag på planet som skulle ta mig till den sydligaste delen av Afrika.

IMG_7649 (1)

Ekonomi-delen på flyget mellan Istanbul och Kapstaden var tyvärr ingen höjdare. Trångt som satan, ganska gammalt flyg och jag kunde såklart inte sova en blund. Trots att man fick en skön kudde.

IMG_7653 (1)

Jag fick även en filt (som jag sen snodde såklart) och ett sov-kit med bland annat ögonmask, läppbalsam och öronpluggar.

IMG_7652 (1)

I gryningen vaknade jag till från en av de korta tupplurerna under resan och fick se den här vackra utsikten. Solen höll på att gå upp över Afrika.

IMG_7661 (1)

Frukosten var lite sisådär, med en tråkig omelett/märklig äggröra, yogurt som smakade gräddfil och vid det här laget var jag så trött att magen började protestera.

IMG_7664

Såhär ser det ut när man flyger in över Kapstadens östra förorter. Jag kan ju meddela att jag var ganska pirrig i magen just denna stunden, vilket kanske inte var så konstigt. Tänk att det snart är 2,5 månad sedan jag flyttade hit? Tiden går snabbt!

Nu ska jag som sagt boka en ny långresa och funderar att testa Emirates i stället och hittade ett flyg med drygt en timmes mellanlandning i Dubai. Någon som flugit med båda och som vet om det räcker? Är det värt att testa med tanke på att jag inte får poäng på den resan?

0

0 kommentarer

  • Anna

    Är inte turkish airlines typ kända för sin mat? Jag minns inte vem det var som berättade, men jag vill bestämt minnas att någon sa att alla deras måltider typ tillreds på planet eller liknande? Jag kan vara ute och cykla. Finaste kostymerna tycker jag Aegean Airlines från Grekland har =) Har du någon favorit?

  • Dryden

    Har inte flugit med något av bolagen du nämner men har också hört gott om Turkish. Och Emirates. Och Qatar. Dock, alltid intressant att läsa om andras synvinklar på flygning eftersom jag själv gillar att vara i luften.

  • christinestories

    Jaså? Det visste jag faktiskt inte! Men det är mycket möjligt 😊 Jag gillar SAS. Alltid i tid, trevlig personal, gott kaffe och så har de riktigt nice lounger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.