C'est la vie

Pics from this past week

Hej på er! Jag har varit usel på att uppdatera här, men den senaste veckan behövde jag en paus från både blogg och Instagram. Trots några påfrestningar i veckan med inslag som tagit lite väl mycket energi, så har det överlag varit en ganska bra vecka. Jag försöker åtminstone fokusera på det positiva och inte lägga för mycket vikt på de som inte förtjänar min positiva energi. Låt oss kika på hur veckan sett ut.

 

IMG_20170123_192624

Jag var ute och sprang i veckan med Celina som nyligen flyttat in i huset. Klockan sju på morgonen stod vi redo. Jag var sååå stolt över mig själv efteråt och eftersom att mina byxor, shorts och kjolar börjar sitta lite väl tight så vill jag försöka minska lite på måtten om rumpan. Inte för att jag behöver gå ner i vikt men jag vill inte behöva köpa en ny garderob. Varför måste mat vara så himla gott? Plus att jag mår mycket bättre psykiskt när jag tränar regelbundet.

 

IMG_9047IMG_9058

I onsdags organiserade jag en team photo shoot med alla kollegor. På den andra bilden står jag och pratar med min kollega Audrey om Google Analytics.

 

IMG_9143 (1)

IMG_9157

I torsdags åkte vi till barnhemmet Abaphumeleli i kåkstaden Khayelitsha. Vår nya volontär Celina skulle dit för sin första dag och då åker alltid Erica med första och ibland andra dagen eftersom att hon är ansvarig för dem. Jag följde med för att passa på att ta lite fina bilder till blogg och sociala medier, och drog med mig vår praktikant Marion som är här i tre månader för att hjälpa till med marknadsföringen. Alltså där här barnen, de är så himla fina. Ni vet, de har inte mycket och kommer från trasiga familjer men ändå är de så tacksamma och väluppfostrade. Just för att Evelyn som driver barnhemmet ger dem kärlek, trygghet, disciplin och sedan går de i skolan varje dag. Här är jag och Erica med några av barnen. De ger så mycket tillbaka och även om jag inte är volontär så såg jag så mycket fram emot att komma dit och träffa dem. De är alltid så glada över att se oss, ska helst kramas eller sitta i knät. Jag blir varm i hjärtat bara jag tänker på det och även om mitt jobb är att marknadsföra vårt företag så känns det så fint att göra det för en bra sak.

 

DSC_2523

Igår eftermiddag åkte jag med min chef Moses till pojkhemmet Beth Uriel. Direktören som driver hemmet – till höger i bild – sitter här och berättar för ett gäng studenter från Röda Korsets Folkhögskola om deras verksamhet. Otroligt inspirerande med alla i det här landet som jobbar hårt för att säkra ungas framtid.

 

DSC_2524

Jag fick en trevlig överraskning på mitt bankkonto i förrgår så jag firade det med fredagssushi. Igår var även första gången som det regnade en hel dag på typ två veckor. Det behövs här för det råder vattenbrist.

 

DSC_2528

Igår kväll följde jag med Erica hem till en kompis till henne som bodde vid Sea Point och efter ett par drinkar där och en omgång av Grand Theft Auto (jag undrar hur det ska gå den dagen jag bestämmer mig för att slutföra påbörjan av mitt körkort – det här att köra rakt är tydligen inte min starka sida) så gick vi ut till klubben 169 på Long Street. Alltså, är det jag som är gammal eller har helt enkelt nya generationen tagit över nattlivet? Jag kände mig som äldst på stället. Alla var typ 18 år… Efter ett par timmar kastade jag in handduken och drog hem. Jag var liksom för trött innan jag ens hade gått ut så jag borde nog ha lyssnat på magkänslan där.

 

DSC_2530

Jag kom hem vid två i natt och sov sedan till kl 10, vilket var precis vad jag behövde. Efter att ha latat mig lite hemma så gick jag upp till Honeybun för en välförtjänt frukost. Jag åt även en tallrik med äggröra, lax, toast och championer men jag var så hungrig när det kom in att jag inte tänkte på att fota hela konstellationen. Förutom att ha skrivit ihop det här inlägget så har jag även hunnit skriva ett mail till familjen M i Paris. Det är alltså min före detta ”svärfamilj” som jag haft kontakt med efter att det tog slut mellan mig och C, men nu var det nästan ett år sedan vi hörts och eftersom att det var Marie-Agnès födelsedag tidigare i veckan så ville jag passa på att skriva till dem. Dessutom så har jag träffat en fransman här ett par gånger som påminner så sjukt mycket om C under de tidiga åren vi var ihop, alltså omkring 24-25 års ålder. Samma kroppsspråk, klädstil, uttryck… ja you name it. Sjukt underhållande, haha! Var tvungen att skriva ett meddelande till honom också och berätta det.

Anyway. Sidospår och väldigt mycket text här men ni får lite läsande att ta igen efter en vecka med bloggtorka. Nu ska jag betala min nota och promenera hemåt. Jag behöver få i mig lite lunch innan jag blir upphämtad av Eva och Jankel för en drink eller två på ett ställe i stan. Det blir trevligt att träffa dem igen!

//Pics and an update from the week that passed. You can translate the post into any language with the google translation tool in the side menu. 

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.