Italy

Cinque Terre: Vernazza

 

När en vän skickar en kaskad bilder från hans semester i Italien så känner jag bara ”äh lägg av!” (och ångrar bittert att jag ens efterlyste bilderna). Avundsjukan är enorm. Jag tröstar mig med minnen från min egna semester i Italien. Här är ett helt gäng från Vernazza, en bergsby som är en del av kuststräckan Cinque Terre. Byn var riktigt söt och mysig, men där var på tok för mycket turister. Jag har svårt för de där platserna som är packade med horder av folk i vita tubsockar och magväskor, för jag tycker att det förstör upplevelsen lite. Det är en sådan plats jag skulle vilja återvända till under lågsäsong, bara för att få uppleva det på riktigt. Dessutom blev jag bestulen på min nyinköpta hatt där så hela upplevelsen blev ju inte bättre av det. Däremot åt jag semesterns godaste gelato där. Den var en klass för sig.

 

Det är enkelt att ta sig dit med tåg från Genova eller Milano, säkerligen från andra ställen med. Jag vet att tåget som passerar byarna även går från La Spezia. Biljetten kostade inte mer än 12 euro tur/retur mellan Genova och Monterosso (kommer skriva om den byn också) vilket är billigt för en resa som tog 1,5 timme. 

 

0

0 kommentarer

  • Christine&OtherSweetStories

    Nej Thailand känns inte ett dugg lockande för mig. Då åker jag hellre till Bali eller något liknande 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.