Paris,  Travels

Weekend på egen hand i Paris

Jag fick en fråga från en läsare angående att resa på egen hand till Paris. Alltså semester ensam och om det funkar i en stad som Paris. Jag har fått kommentarer och frågor om detta innan så jag tar det här så att fler får ta del av min syn på det hela.

Fråga från Emelie:
Christine! Jag tänkte göra en resa helt själv i höst, men jag vet inte riktigt vart än. Är Paris en bra stad om man reser ensam som tjej? Vad skulle du säga?

Svar från mig:

Åh så roligt. Det är klart att du ska åka! Paris är en perfekt stad att resa själv till. För det första så är det så mycket folk där så du behöver sällan känna dig osäker när du rör dig ute. För det andra så finns det alltid någonting att göra och se. Kulturen där är ganska annorlunda från här och det är ofta man ser personer som sitter ensamma och dricker en kaffe eller äter en måltid, utan att nödvändigtvis sitta med mobilen eller datorn. Det är ju lite det som är tjusningen dessutom i Paris, att sitta på en uteservering och titta på folk. Är du dessutom en social och öppen person så är det ju ett perfekt tillfälle att prata med främlingar, eller med den nyfikna servitören som undrar vem den här ”exotiska” personen är.
Det enda man ska tänka på är att inte vara naiv. Håll koll på dina grejer och använd sunt förnuft. Sitt inte med mobilen öppet (om du har en iPhone) på metron för de rycker telefoner ur händerna på unga tjejer. Lägg inte ifrån dig väskan på stolen bredvid utan full tillsyn. Säg för guds skull inte ”café au lait” när du beställer en kaffe med mjölk (det heter café crème – eller bara ”un crème”) och be alltid att titta på menyn. Säg inte bara ”a glass of wine”, för då tar de det dyraste glaset. Plus, gå inte på restaurangerna vid St Michel, Les Halles, Champs Elysées eller Chatelet. Turistfällor hela bunten.
Så länge man har lite verklighetskoll och inte målat upp en drömbild av Paris (som de stackars japanerna som måste gå i terapi efter sina Paris-besök), så kan man nog få en riktigt fin resa på egen hand. Plus att det är en underbar stad på hösten. Det är inte sällan som temperaturen sträcker sig upp mot 20 grader i slutet på oktober. Kvalitetstid med Paris är typ bland det bästa som finns. Om jag inte hade haft vänner kvar i Paris så hade jag lätt kunnat åka dit ensam bara för att flanera runt lite hur som helst ett par dagar.

Hoppas att du får en riktigt härlig vistelse!

0

0 kommentarer

  • emelie - Berlin, Berlin

    Tack för svaret! Jag har inte hunnit boka något än och nu känner jag absolut att Paris klättrade på listan! Jag har bott flera år i de sunkigare delarna av Berlin så jag är nog ganska härdad, ändå känns Paris både läskigt och spännande 😊 Framför allt tror jag eftersom min franska är långt ifrån perfekt. Men på något sätt kommer det ju alltid funka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.