Cape Town Life,  THROWBACK,  Travels

Cape Town Nostalgia

Jag pratade en lång stund i telefon med Erica idag som jag jobbade tillsammans med i Kapstaden. Det var så himla kul att prata ikapp om allt som hänt senaste tiden och höra vad hon har för sig. Att ha vänner utspridda lite överallt i världen – vilket blivit fallet för min del efter att ha bott utomlands och dessutom skaffat mig en vänskapskrets som gillar att förflytta sig över gränserna – är såklart roligt men det innebär även att det blir svårt att hålla kontakten med alla. På så vis älskar jag sociala medier som gör att jag kan ringa gratis till någon som befinner sig i ett annat land.

Båda två blev lite nostalgiska när Sydafrika kom på tal. Det var en sådan speciell upplevelse och erfarenhet som jag aldrig skulle vilja byta bort. Även fast jag såklart hade önskat att det hela hade utspelat sig lite annorlunda så är jag tacksam för det jag fick uppleva.
I nostalgins anda, och för att det är så kul att gå tillbaka och titta på gamla minnen, så bjuder jag på några bilder från en eftermiddag och kväll på V&A Waterfront. Ett köpcentrum i Kapstaden där det även finns en massa restauranger, biograf och VÄLDIGT många turister.

Den här gången åkte vi dit för att fika, shoppa (på H&M, originellt nog) och slutligen se den här filmen på bio. På grund av att det inte är säkert att åka lokaltrafiken när det blivit mörkt, så lämnade vi kontoret lite tidigare så att vi skulle slippa ta en Uber in till stan. Förutom minibussarna, som ur en säkerhetsaspekt är något bristfälliga, så finns det i Kapstaden ett ganska välfungerande bussystem (som tyvärr inte går ut till Observatory där vi bodde). Det är det som medelklassen (överklassen körde såklart överallt och vågade knappt ens gå 400 meter på gatorna) använde men det har de flesta inte råd med. En resa kostar ca 5 kronor…

Tydligen tyckte sydafrikanerna att det var helt normalt att äta riven cheddarost och sylt med blåbärsmuffins. Jag tyckte mest att det var konstigt. Det är just sådana här grejer som gör det så himla roligt att resa till andra länder och kulturer. Allt det där som får en att tänka till och lära sig om andra.

Table Mountain till vänster och Signal Hill till höger.

Den naturliga livsnjuteri-posen.

Jag minns att vi betalade 75 rand för våra biobiljetter, vilket just då var ca 50 kronor och en dyrare biljett än vanligt eftersom att vi såg den i 3D. Så att gå på bio i Sydafrika kostar typ 30 kronor, på ett ungefär. Helt okej pris. Sverige kanske borde ta efter? Jag går aldrig på bio här. Lägger hellre de 150 kronorna på annat.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.