Restaurants/Bars/Cafes in Paris

Brunch in Paris: St Regis on Île St Louis

Söndagar är en dag för sovmorgon, biobesök och promenader… och brunch. Paris är inte lika bra på just brunch som våra svenska städer, om jag ska vara helt ärlig. Det är ofta dyrt, halvbra kvalitet och väldigt sällan – detta är viktigt – riktig bacon (snarare serverar de många gånger stekt, rökt skinka – väldigt märkligt). Däremot finns det ett ställe jag gärna går till när jag är på besök. Visst, priserna är kanske inte studentvänliga, men när man är på semester får man lov att lyxa till det. Enligt min mening.
St Regis på Île St Louis får du din dos av lyxig söndagsbrunch utan att tumma på kvalitet eller kvantitet. Det gäller att vara hungrig för portionerna är relativt stora. I franska mått då vill säga, för servitörerna tyckte nog att jag och min kompis Sara var helt galna som beställde in Eggs Benedict, yogurt med granola och en enorm laddning pannkakor. Vi var minst sagt mätta och belåtna när vi gick därifrån. Dessutom bjuder lokalen på en skön parisisk atmosfär i ett av stadens mysigaste områden. Därifrån har du sedan nära till både Marais och Saint Germain.

St Regis, 6 rue Jean du Bellay (metro: Pont Marie)

0 kommentarer

 • Emelie

  Vad skulle du säga är priset ungefär? Blir det runt 26 euro som för den klassiska brunchen där borta? Jag har hört SÅ mycket om just St Regis, men ännu inte tagit mig dit. Får bli under mitt nästa besök! 😊

 • Christine&OtherSweetStories

  Jag minns faktiskt inte priserna. Lite dumt att de inte har en meny på sin hemsida :/ Men det beror ju på vad du tar. Det finns ingen hel formule direkt, uatn man får välja fritt på deras brunchmeny.

 • Expatlisa

  Tydligen inte! 😊 Vad ar det som ar sa gott i Sverige da? Jag gillar le Pain au quotidien, Salle a manger etc. Den stilen. I Warszawa var brunch en stor lyxig buffe lunch och jag var sa besviken forsta gangen. Var ar min pain au chocolat liksom? 😉

 • Tess

  Jag har en hat/kärlek relation till St Regis. Älskar stället på grund av läget (perfekt blandning av vy och spana på folk), bra blandning av gäster (fransmän och turister går dit, m a o inte världens turistfälla trots läget) samt att personalen är så långt ifrån inställsamma som möjligt, uppfriskande. Men, det är även det sistnämnda som gör att jag vissa gånger avskyr stället och undrar ibland om de verkligen vill ha gäster. Man får inte flytta på stolar på uteserveringen (en gång fick en tjej utskällning för att hon "gav bort" en stol till ett annat bord som var ett större sällskap). Man måste vara prick fyra i sällskapet om man ska få ett fönsterbord inomhus. M a o låter de hellre borden stå oanvända än har "snurr" på serveringen. Och slutligen, bokstavligen förhör matgäster när de ska låna toaletten. Vart ska du (låna damrummet) Var sitter du (pekar mot bord och sällskap) Har du kvitto (nej, äter fortfarande). Varje. gång. Förstår att de inte vill att restaurangen ska genomströmmas av ickebetalande turister, men någon måtta får det vara 😊 Vill även säga att det är nog ett av få ställen där jag har fått det "världsberömda" Parisiska otrevliga bemötandet. Tycker att det är lite av ett oförtjänt dåligt rykte. Utifrån min erfarenhet är Parisbor i regel supertrevliga och hjälpsamma.

 • Christine&OtherSweetStories

  Haha, du beskriver det så väl! Fast jag har nog aldrig blivit förhörd när jag ska gå på toaltten. Vet inte ens om jag varit på toa där 😉 Men ja, det är ju inte den mest ödmjuka och vänliga personalen i Paris. Sist fick jag betala 3 euro för en liten kanna honung till min yogurt… suck. Men god mat, hehe.

 • Christine&OtherSweetStories

  Vad är Salle à manger? I Paris? Ja, le pain quotidien är najs. Fast i Sverige är det ju betydligt billigare, och mer att välja mellan 😊 Haha, jag skiter i pain au chocolat. Ge mig bacon och ägg liksom!! 😋

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.