Culture Paris/France

Both sides of Paris

 

 

Självklart finns det mycket som är bra i Paris också. Allting är inte jobbigt, irriterande eller dåligt i den här staden. Samtidigt tänker jag inte måla upp en bild av Paris som inte stämmer. Jag vill inte skriva en blogg som bara känns negativ, men jag hoppas att ni uppskattar min ärlighet i inläggen, och variationen mellan det vackra Paris och Paris under ytan. Att lägga upp en fasad och bara skriva att livet är super hela tiden som utlandsboende (vilket det inte alltid är), känns inte riktigt som min grej. Jag läser själv väldigt få bloggar utan personlighet och där allting liksom verkar perfekt (vilket det sällan är). Det intresserar mig inte det minsta för det ger bara ett konstlat intryck. För det är inte perfekt. Det finns dagar då bägaren rinner över och jag får lust att sätta mig på första bästa flyg hem till Sverige. 

 

Däremot finns det andra dagar då jag älskar Paris. Till exempel det här med det vackra ljuset på kvällen, eller att man kan sitta på uteserveringar alla dagar i veckan och dricka gott vin som kostar mindre än en 50-lapp. Igår var det en riktigt skön kväll och efter åtta timmar på kontoret var det nästan befriande att promenera lite i kvällssolen i stället för att hoppa på metron.

 

Ja, ibland är Paris allt bra vackert ändå. Trots dess skavanker. 

 

 
0

0 kommentarer

  • Marie Bergman - Om livet på Cypern

    Hehe det låter bra 😊 Ikväll ska vi äntligen boka hotell i Paris, det har varit en himla trixande att hitta något så här nära inpå måste jag säga. Vet inte hur många timmar jag spenderat på att hitta något bra, fräscht, rimligt pris med bra läge. Men men, jag har bara mig själv att skylla som är så sent ute 😊

  • Angela

    Åh vad mysigt det ser ut =) Jag uppskattar din ärlighet. Livet/vardagen är inte perfekt. Hade det vart de så hade man nog inte uppskattat de bra stunderna (som förhoppningsvis är fler än tråkiga/jobbiga) Jag har aldrig varit i Paris men jag blir väldigt sugen på att åka när man läser din blogg =)

  • Latifa

    Hej! Har läst din blogg ett tag och vill bara säga att jag tycker den är jättebra och att jag uppskattar din ärlighet! Har själv bott i Paris ett tag och jag tycker att du ger en väldigt rättvis bild av staden, många har nog en bild av Paris som en väldigt glamourös stad och jag tycker att du beskriver baksidorna väldigt bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.