Paris,  Travels

Bonjour de Paris!

Från iskalla vindar i Malmö till varma briser i Paris. Det är varmt här nu men inte sådär olidligt varmt så att man svettas fördärvad. Vi landade strax efter kl 10 igår morse och efter lite förseningar på RER:en (aaah, just like old times) så kom jag fram till Naomi och Charles lägenhet i Boulogne-Billancourt (en närförort väster om Paris). Tyvärr fanns inte nyckeln under mattan som den skulle ha gjort för när Charles gick till jobbet strax efter Naomi så hade han totalt glömt bort att jag skulle komma så han tog bort nyckeln. Det var ju lagom kul när jag var svettig, hungrig och trött efter en tidig morgonflight och helst hade velat komma in i en sval lägenhet, men det fick lösa sig på annat sätt. En snäll kock på restaurangen bredvid erbjöd sig att förvara min resväska under dagen, och så bytte jag om till shorts inne i hissen. Sedan tog jag metron bort till Mabillon, satte mig på första bästa ställe med bra rating på google och beställde in en dyr club sandwich. Saint-Germain-des-Près är inte direkt billigaste kvarteret i Paris men jag började bli oroväckande hangry. Där satt jag i någon timme. Spanade på folk som gick förbi, läste lite om all sömn jag just då hade underskott av, drack en liter vatten och rundade av med en café Gourmand.

Efter det tillbringade jag resten av eftermiddagen med att strosa runt i 5:e och 6:e. Jag köpte även en tröja som jag troligtvis inte kommer få användning av här. I morgon ska det bli över 30 grader.
När Naomi var på väg hem så gjorde jag detsamma och lite senare kom deras vän Louis förbi på middag. Jag föredrar verkligen den avslappnade kulturen här när det kommer till att bjuda hem vänner. Det är aldrig särskilt uppstyrt, komplicerat eller tillgjort. Det gör ingenting om det är en torsdag, ungen ska sova och alla ska jobba nästa dag. Leah satt med och åt pasta pesto med parmigiani, sen gick hon och la sig lite för sent utan en timmes nattning. Det var bara ”buona notte, a domani” (de pratar italienska i familjen). Efter det satt vi vuxna några timmar till vid bordet. Hamnade i livliga diskussioner, drack vin och åt ost. När jag hade rundat min 18:e vakna timme så började min server dock lägga av, så jag var ganska tacksam när Louis gick hem vid elva så att jag kunde få sova. Tyvärr somnade jag inte ändå och vaknade i natt av att lillan hade kissat i sängen, men jag får väl ta en tupplur i eftermiddag.

Nu måste jag äta min frukost lite snabbt, sedan bege mig ut på jakt efter kaffe för jag orkar inte klura ut hur deras kaffemaskin funkar. Efter det ska jag möta upp med Sara och hennes lilla Chloé som kom till världen tidigare i våras. Planen är att äta lunch på något coolt ställe i 13:e. Rapport om det utlovas!

Jag älskar att vara här!

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.