Paris

Från västra till östra stranden

Jag är halvvägs in i min vecka i Paris och igår förflyttade jag mig från sydvästra delen av stan bort till 12e arrondissementet som ligger österut. Nu bor jag några nätter hos Sophie och hennes flickvän Chloé. Det är mysigt att sova hos vänner och jag är tacksam för deras gästvänlighet men just nu är jag glad över att jag bokade in mig på hotell de två sista nätterna. Jag känner att jag börjar bli trött av att sova på bäddsoffor och behöver lite eget space. På tisdag tänker jag inte boka in någonting alls med någon utan bara ta dagen som den kommer.

Igår kväll tog vi bussen till Quai de Bercy där det finns en massa restauranger och barer längs med floden. Vi åt varsin hamburgare (som tyvärr inte var något att hurra för), drack vin och pratade om livet och allt därtill. Kvällen avslutades med en glass och promenad hem, innan vi somnade när klockan precis slagit om från lördag till söndag. Kvart i sex vaknar jag av att Chloés katt Bondi får ett konstigt anfall och får typ panik för jag är rädd att han håller på att dö. Den är 16 år gammal så stackarn är inte längre i sina bästa år. Han lugnade sig sen, men det tog ett tag innan jag kunde somna om eftersom de andra var tvungna att ringa veterinären och övervaka katten eftersom att han var lite förvirrad efteråt. Jag somnade i alla fall om till slut och vaknade igen klockan tio.

Nu sitter jag med Sophie på ett tåg mot Normandie. Vi ska på en dagsutflykt till Le Fondation de Monet i Giverny, alltså Claude Monets trädgårdar. Jag har alltid velat åka dit och Sophie hade inte varit där sedan hon var liten så hon nappade direkt på förslaget. Kameran är såklart med så räkna med bilder på näckrosor och annat fint. Monet har varit en av mina favoritkonstnärer sedan jag var liten så det ska bli kul att äntligen få se den här platsen som tydligen ska vara så vacker. Vi blev lite försenade pga ett ”coulis suspect” (okänt föremål/väska) på tåget, men vi borde vara framme om en halvtimme ungefär.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.