C'est la vie

Att lära sig uppskatta mat

 

När jag var yngre var jag rikitgt kräsen med maten. Jag åt nästan ingenting och var smal som en sticka. Det enda jag tyckte om var fiskpinnar/köttbullar med makaroner, bacon, rostmackor med sylt, ägg utan äggula (mamma skar på allvar bort gulan från mitt stekta ägg), morötter, pannkakor och kakor. Efterrätt orkade jag ju också såklart, trots att jag var ”mätt” efter en pytteliten portion. Min mamma mutade mig med femkronor om jag smakade diverse grejer som broccoli eller annat ”äckligt”, och gjorde alltid en separat köttfärssås utan lök.

 

Sedan har jag lärt mig att äta både det ena och det andra med tiden. Kallrökt lax, avokado, champignoner, sparris (detta gillade jag inte förrän för sådär 2,5 år sedan, haha), bönor och ost. Det senare började jag tycka om ett par år innan jag flyttade utomlands. Jag var alltså över 20 år när jag började ha ost på mackan. Att jag kunde gå 20 år av mitt liv utan att uppskatta ost är nästan en gåta för mig nu.

 

Vissa saker tycker jag fortfarande inte om, som oliver, ketchup, senap, saltgurka, rå lök och sill. Numera äter jag äggulan men har fortfarande svårt för löskokta och vändsteker alltid mina ägg. Det bästa är ju att jag är vuxen och faktiskt inte behöver äta de sakerna, hehe. 

 

Någonting som jag nyligen börjat gilla är soltorkade tomater. Särskilt efter att ha provat på den här goda maträtten – Lax i ugn med fetaost och soltorkade tomater. Så himla gott är det, och busenkelt att laga. Det tar 10 minuter att förbereda och sedan 20 minuter i ugnen. Jag tycker om att äta det med haricots verts, men det går ju bra att ha annat till också, som bulgur och en sallad.

 

Så det ville jag tipsa om! Kanske någonting att prova på ikväll?

 

 

0

0 kommentarer

  • Christine&OtherSweetStories

    Oj vad random! Vad var det för mataffär? Har jag aldrig sett i Malmö! Förstår att du var tvungen att köpa ett paket, hehe 😊

  • Angelique

    Den heter Pulsen, det är en kedja men jag vet inte om den finns i Malmö? Jag har dock sett att de ibland säljer lite olika saker i de olika butikerna. Jättebilligt va den också 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.