Tankar & Funderingar

Att komma fram till ett beslut

 

 

Vissa beslut är svårare att ta än andra. Som det här att flytta från ett land man sedan några år kallar sitt hem. 

Jag minns att flera av er frågade mig för några månader sedan: ”Vad är framtidsplanerna nu?”, ”Var tänker du bo?”, ”Ska du flytta hem till Sverige?”, ”Vad är dina drömmar och mål?”. Det fick mig att rannsaka mig själv. Vill jag verkligen bo på 14 kvadratmeter och betala halva min nettolön i hyreskostnader? Nej, det ville jag inte. Vill jag byta jobb? Ja, det vill jag. Vill jag vara närmre familjen? Ja, såklart. Är jag lycklig här? Nja…

 

Samtidigt var jag tvungen att göra ett val eftersom jag inte fick lov att hyra ut min lägenhet i Sverige längre. Sälja eller flytta tillbaka? Då började jag fundera. Jag gjorde fyra listor. Två för fördelarna med att flytta hem till Sverige vs bo kvar i Paris. Två för nackdelarna med att bo i Sverige vs bo kvar i Paris. Listan med fördelar att flytta hem var ungefär lika lång som den med nackdelarna över att bo i Paris. Sedan gick jag på magkänslan. Jag sa upp mig från jobbet med en känsla av befrielse som resultat. Anledningen till att jag ville sluta behåller jag för mig själv, men jag kan säga så mycket som att jag inte ångrar mig en sekund. Särskilt inte efter de här tre månaderna då jag insett mer och mer att jag inte är ensam om att känna som jag gör. Det var rätt val. Min familj har stöttat mig till hundra procent vilket är jätteskönt. Jag blev mer och mer säker på min sak och började se fram emot att börja på nytt kapitel.

 

Just nu längtar jag hem till Sverige, samtidigt som jag känner mig lite vemodig. Jag lämnar ett gäng underbara kollegor, som faktiskt ibland lyfter upp min dag med sina härliga personligheter och roliga egenheter. Mina vänner som jag lärt känna och tycker så himla mycket om. Fast när man väl flyttat någonstans finns det alltid någon man saknar. Förhoppningsvis kommer mina vänner här och hälsar på mig i Sverige så jag får visa dem den platsen jag kommer i från. Det är någonting jag verkligen ser fram emot. 

 

 

 
0

0 kommentarer

  • Fransyskan

    "Vill jag verkligen bo på 14 kvadratmeter och betala halva min nettolön i hyreskostnader? Nej, det ville jag inte. Vill jag byta jobb? Ja, det vill jag. Vill jag vara närmre familjen? Ja, såklart. Är jag lycklig här? Nja…" Du sätter ord på frågorna som har surrat i mitt huvud i månader nu! Beslutet ATT flytta är tagit för min del med, men det blir nog inte Sverige, inte än. Jag behöver mellanlanda i min dröm först. En plats där det är billigare och mindre stressigt att bo. Bara att ha bestämt sig är en befrielse. Nu väntar jag på att besluta NÄR. Ska prova listmetoden jag med! Jag tycker att du är oerhört modig som vågar flytta hem igen efter alla år utomlands och jag hoppas verkligen att du finner dig tillrätta med en gång!

  • Jenny

    Jag tycker det verkar som om du har längtat mycket till Sverige och tröttnat väldigt på Frankrike i dina texter här. Tror du kommer älska Sverige igen, och Paris står ju alltid kvar, men kan alltid flytta tillbaka! <3 Jag kollade till malmö i helgen som gick, det var lika underbart som vanligt! 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.