Tankar & Funderingar

Alla följer samma mönster, se på stan ifrån ditt fönster

Jag sov dåligt i natt vilket jag gjort sedan jag började med antibiotikan så jag misstänker att det är den som orsakar det. Dessutom ger den en riktigt nasty smak i munnen som nästan gör mig illamående så jag försöker äta regelbundet för att slippa smaken. Jag har druckit kaffe sedan jag startade det också och funderar på om det kanske är bättre att låta bli tills kuren är avslutad, men jag börjar redan få huvudvärk.

Fast det senare kanske hade att göra med en diskussion på Facebook som fick mig att undra hur vissa människor är funtade när de säger emot sig själva samtidigt som de försvarar sin sak. Dessutom förstår jag verkligen inte meningen med att dela en artikel på sociala medier med sin ståndpunkt i frågan, för att sedan svara ”jag väljer att inte ta den här diskussionen” när någon annan delar med sig av ett motargument. Jag tycker att det är ganska paradoxalt att inleda en diskussion och sedan avfärda den när någon ifrågasätter det. Om man bara vill ha medhåll så är det kanske bättre att diskutera det med vänner som tycker likadant och inte på en plattform med möjlighet till att kommentera saken. Jag frågade just detta såklart, bland annat, och fick en ”tummen upp”-emoji som svar. Bara en av anledningarna till att jag sällan skrollar på Facebook eller publicerar någonting själv. Jag är ganska trött på hela det här samhällsklimatet vi har där alla ska följa i samma led och fakta färgas av egna värderingar och fördomar. De som tycker annorlunda har automatiskt fel för det finns bara en korrekt åsikt. Om jag ska vara ärlig så blir jag ibland ganska provocerad av det, särskilt när människor vägrar lyssna till annat än ”sin sanning”.

Äsch, nu lämnar vi det! Om en dryg timme ska jag hämta ett litet treårigt yrväder på dagis och passa henne tills min kusin Sophia slutat jobbet, så jag måste göra mig i ordning. Jag och min kusin växte upp tillsammans och är mer som systrar, så det är extra fint att få en nära relation med barnen för jag tycker så mycket om dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.