C'est la vie,  Roadtrip in South Africa

A few from my trip

IMG_8225 IMG_8310IMG_8294 IMG_8404 IMG_8530IMG_8579IMG_8589 (1) IMG_8460IMG_8584 IMG_8618

Det här inlägget skulle egentligen ha publicerats igår kväll men jag åkte iväg med en av mina ”flat mates” och var borta hela eftermiddagen och kvällen så det glömdes bort. Jag ska berätta mer om gårdagen sen men för er som följer mig på Instagram var det ganska tydligt att jag avslutade dagen med slående utsikter.

Medan jag sorterar och redigerar alla bilder från resan så får ni ett axplock av dem här. Vi var på fyra olika ställen; Hogsback, Coffee Bay, Durban och slutligen Ballito. Det där senare bokade vi när vi var i Durban eftersom att allt annat längs kusten var fullbokat och jag kan inte påstå att det är en plats jag kommer åka tillbaka till. Det har sina fina sidor, men i det stora hela så är det främst en plats dit folk åker för att festa och det verkade vara ganska mycket småstadsfolk med trångsynta åsikter (Erica stötte på en snubbe som sa väldigt nedlåtande saker om den svarta befolkningen – ja, rasismen är ganska påtaglig här ibland). Durban gillade jag inte heller, förutom det varma vattnet (vilket var ett behagligt ombyte från det iskalla havsvattnet här i CT). Staden var ganska skitig och kändes lite tråkig på något vis. Kapstaden har en personlighet som inte Durban verkar ha. Min favorit av alla platserna var nog Coffee Bay, bara för att det var så chill och mysigt. För att inte tala om de vackra vyerna runtomkring. Hogsback var också fint men ligger i inlandet så det är nog trevligare att åka till på sensommaren.

Det kommer fler bilder snart, men jag har inte tid att redigera dem just nu. I stället ska jag äta frukost och sedan åka iväg till stranden för att möta Fia, en nyfunnen vän som bor i Kapstaden sedan några år tillbaka.

0

0 kommentarer

  • teruko

    Vad mycket vackert och annorlunda du får uppleva! Dina foton är härliga att se.Är extra impad av sandkonstnärens val av motiv! Krokodilen…

  • Rana

    Hej, Roligt läsa om coffe bay Vi starar vår stora resa med 3 veckor i Sydafrika. Jag tänkte var bodde ni i coffe bay?, var det bra?

  • christinestories

    Hej Rana! Vad härligt att du ska resa runt i Sydafrika 😊 När åker ni, och vad är er budget? Vi bodde på på ett ganska sjaskigt backpacker-ställe så det rekommenderar jag inte. Allt beror ju lite på hur mycket pengar du är beredd att lägga på boende. Men i Coffee Bay finns flera hostels – s.k. backpackers – där du kan hyra ett privat rum eller bo i dorms. En säng i ett dorm kostar från 150 rand /natt (ca 100 kr just nu). Sedan finns det hotell där också. Googla på Hole in the wall och hotel så kommer det komma upp. Då bor ni lite mer exklusivt och kan välja rum eller lägenhet. Du får gärna kolla in detta inlägg också för fler tips: http://finest.se/christinestories/2017/06/21/coffee-bay-south-africa/ Trevlig resa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.