Cape Town Life

A view from the view

IMG_20161227_193347_136

Kapstaden är full av restauranger och barer så oavsett vilken dag det är i veckan så går det att hitta någonstans att hålla till när man är sugen på mat eller dryck. Vilket jag är 90% av min vakna tid så det passar såklart ganska bra för mig att bo här. En av de jag bor med föreslog att vi skulle åka in till stan och hitta på något så vi tog hans bil och parkerade i närheten av Kloof Street. Vi började med juice och Biltong på Yours Truly, fortsatte upp till Bree Street för en kaffe på The Station och landade slutligen på Rick’s Café. Utsikten från det tredje stället ser ni ovan. ”Kullen” som går att skåda i bakgrunden är Signal Hill, stans lägsta utsiktspunkt. När vi betalat notan så bestämde vi oss för att köra upp dit och försöka fånga solnedgången, men tyvärr missade vi den precis.

 

IMG_8681

Här står jag på det där berget i föregående bild och någonstans där nere ligger Rick’s Café. Så nu förstår ni säkert att ”kullen” i själva verket inte är så liten som man kan tro. Utsikten var riktigt svindlande och jag som är höjdrädd var livrädd när Joel (man kan tro att han är svensk men han är från ett fransktalande afrikanskt land så det uttalas således på franskt vis) skulle parkera. Han bara skrattade åt mig medan jag typ hyperventilerade och med panik i rösten utropade, ”kör inte så nära kanten!”.

När solen hade gått ner så åkte vi bort till Observatory och ett av husen där några från företaget bor. De hade en braii så vi stannade någon timme och snackade med folk innan vi åkte tillbaka hit. Några av de som var där hade jag inte träffat sedan ett tag innan resan så det var roligt att höra om hur de haft det över julen. Överlag var det en riktigt bra dag!

0

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.