C'est la vie

17th

 

 

Igår förmiddags promenerade jag och C bort till västra delen av Paris 17:e arrondissement. Vi tog en sväng förbi svenska affären och konstaterade efteråt att vi inte kan handla dyra svenska ”delikatesser” så ofta. Det är såklart värt det, men det är ändå svindyrt. 10 euro för en liten bit herrgårdsost. Nej, nästa gång får jag köpa med från Sverige i jul! Fyra hembakta kanelbullar blev det i alla fall också, och tunnbröd.

 

Efter det tog vi en kaffe på ett brasserie i närheten. Som vanligt i det området är det dyrt som satan. Vilken skillnad från den delen av 17:e vi bor i! 6,40 betalade jag för en espresso och en crème. Hos oss betalar vi mycket mindre. Jag såg även några dyra väskor gå förbi under de 40 minterna vi satt där. Fyra Chanel, en Fendi, LV och någon annan jag inte minns. Runt Monceau och Courcelles bor det många rika diplomatfamiljer och aristokrater. Barnen är perfekt dressade och man ser en och annan nanny dra på en barnvagn. Även på helgen.

 

Jag gillar sydvästra 17:e för att det är så lugnt och för alla vackra byggnader, men trivs bäst här i vårt område. Det är mer mångkulturellt och folk är så trevliga och tillötesgående. I de snobbiga delarna är de lite stroppiga.

 

 

 

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.