With a view over Barcelona

Idag är vår sista dag här i Barcelona för i morgon åker vi hem till Sverige. Det har varit en semester av blandad kompott, vilket det ju oftast är när man reser med familjen. Lite bråk och tjafs, olika viljor, mycket skratt och kärlek men framförallt påminns jag om varför jag sällan reser med mina föräldrar. Jag älskar dem såklart gränslöst, men det känns lite som att återvända till tonårsperioden. Jag både behandlas därefter och beter mig som om jag vore trotsig 15-åring med flödande hormoner. Går det ens att bete sig som en vuxen omkring föräldrar som tjatar och glömmer bort att man är en vuxen individ? ”Nej, för femte gången så vill jag inte ha någon juice” och ”Tack för omtanken, men jag är kapabel att tänka på egen hand”. Sedan skäms jag för att jag snäser av och blir irriterad. Som tur är så har min mamma mer tålamod med oss än vi verkar ha med hennes tjat, och dessa dagar har ändå varit väldigt lyckade. Vi har ätit så god mat, ingen har bränt sönder ryggen och allt har gått väldigt smidigt.

Igår åkte vi upp med linbanan till Montjüic där det ligger ett slott av något slag. Förutom att jag nästan höll på att kissa på mig pga att de av någon konstig anledning lagt de allmänna toaletterna innanför entrén till muséet, så var det en häftig upplevelse att se staden från ovan. Man åker först metron till Paral-el, sedan Funicular de Montjüic till Parc de Montjüic, och efter det linbanan upp till toppen. Det kostade 12 euro t/r vilket var lite dyrt men väl värt det för att få njuta av en fantastisk utsikt över Barcelona.

Jag låter bilderna nedan tala för sig själva medan jag packar ner badkläderna för en dag på stranden och några sista dopp i Medelhavet.

0 reaktioner på ”With a view over Barcelona”

  1. Vad häftigt att åka linbana och se vacker utsikt!
    Känner igen det där med tjafs med föräldrarför att man blir behandlad som ett barn. Det är jobbigt trots att de menar väl.

  2. Montjüic är vackert! Var där en gång för många år sedan. Skönt att höra att det inte bara är i min familj där det tjatas. Det spelar ingen roll hur gammal jag är, jag betraktas alltid som ’barnet’. 😂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen