Spain,  Vacation

Barcelona Sunset

Vi har verkligen valt ett perfekt område att bo i här i Barcelona. Vårt hostel – som även det är riktigt bra – ligger i stadsdelen Eixample på en så himla mysig gata. Det är inte en speciellt stor mängd turister häromkring och det är så jag gillar det. Sedan att jag utmärker mig som turist med min kamera fastklistrad i handen är ju en annan femma. Jag försöker lägga ner kameran och mobilen lite för att faktiskt vara i stunden och uppleva omgivningen endast med ögonen. Det är bara så svårt att inte fotografera när jag är omringad av vackra byggnader längs med grönskande alléer.

Igår när vi kom fram tog vi bussen in till stan. Utanför höll solen på att gå ner bakom bergen och skapade en helt fantastisk brandgul kuliss. När vi checkat in på hotellet gick vi över gatan till en tapasrestaurang som serverade mat som kommer bli svår att toppa denna veckan. Men vi har ju några dagar på oss att utforska stadens kulinariska utbud. Jag sov däremot inte särskilt bra i natt, vilket kanske hade att göra med att lite för mycket kaffe under gårdagen och att vi åt middag klockan 23.00. Är det inte fullmåne nu också?

Det känns i alla fall lite bättre efter en mättande och god brunch på ett ställe jag definitivt ska skriva mer om sen, men det får bli ett kort inlägg för jag vill såklart prioritera att umgås med mamma och syster.

Hoppas att du som läser mår bra och njuter av sommaren vare sig du befinner dig i Sverige eller på en annan plats.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.