Cape Town Life

What I did on Sunday one week ago

IMG_0300

Det har tyvärr inte hänt så mycket spännande den här helgen. Jag har mest legat sjuk, druckit varmt vatten med ingefära och försökt att se saker från den ljusa sidan. Vilket inte är så lätt när man varit sjuk 10 av 14 dagar. Dessutom har internet varit riktigt dåligt så jag har varken kunnat blogga eller titta på filmer på Netflix för det tog tio minuter bara att ladda sidan. Det är såklart helt triviala ”problem”, i alla fall det där sista. Sjukdomarna är jag galet trött på och dessutom är jag så satans bitter över att hela tiden missa en massa roliga saker på grund av att jag har infektioner, virus eller fan och hans moster. Jag blir så less på det, och igår natt när jag låg och hostade tyckte jag faktiskt ganska synd om mig själv. Jag hade kunnat vara med vänner. Druckit lördagscocktails och dansat till 90-talshits (när jag tänker på en bra bar så tänker jag alltid att de spelar 90-talshits). I stället låg jag där snörvlade.

När jag inte försökt sova bort basiluskerna så har jag tittat på Bridget Jones’s Baby (OBS att det inte är jag som laddat ner, lovar), tvättat all min smutstvätt, solat i typ en halvtimme, läst ut en bok och ätit söndagsmiddag på Jerry’s.

Förra söndagen däremot, den var betydligt mer händelserik. Häng med på vad jag gjorde då!

 

DSC_3048Det började med brunch på Clarke’s Bar & Diner. Deras smoothie ”The Breakfast” är en favorit ska jag tala om. Dyr, men god. 

IMG_0318Det följdes upp av strosande i Company’s Garden, ännu en favorit här i Kapstaden. Parken ligger mitt i smeten och är en oas med exotiska växter och lummiga buskage. Jag kan inte ta åt mig äran för denna bilden för den togs faktiskt av min kompis. Inte så illa måste jag säga. 

 

IMG_0295Den här bilden är även den tagen av min kompis. Han tycker att jag behöver sola. Kanske har killen en poäng. Ser ni märket på armen förresten? Sjuksköterskan som satte mitt dropp gjorde inte ett så värst bra jobb. Har sett ut som en pundare i en vecka…


DSC_3067
Sedan fick vi en spontan idé att åka till en vingård i Constantia, så det gjorde vi. Sådant man gör i Kapstaden på en söndag, ungefär.

 

IMG_0330 (1)Löven på vinrankorna börjar skifta från grönt till gult. Hösten är på ingång i Sydafrika.
IMG-20170326-WA0011Vinprovning av mousserande. Här ser ni namnet på vingården också – Steenberg Wine Estate. Kan rekommenderas!

 

IMG_0337Den här bilden gör inte riktigt utsikten rättvisa för det var mycket finare i verkligheten. Det är så mycket som är vackert här.

 

Det var förra söndagen som sagt, och nu är det måndag en vecka senare. Hur var din helg förresten?

0 kommentarer

  • Sara

    Åh så jobbigt att vara sjuk så länge, man blir ju så otroligt uttråkad. Har precis varit sjuk i tre veckor. Men vilka härligt somriga bilder <3

  • christinestories

    Åh fy, stackare att vara sjuk i tre veckor! Men du mår bättre nu? Tack, ja det var nog sista sommardagarna här i Kapstaden 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.