Home Sweet Home,  Weekend

Weekend at home

Efter jobbet i fredags var jag helt slut, så jag åkte raka vägen hem och la mig på soffan. Jag hade precis lagt mig till rätta när jag fick ett sms från Daniela som hade skurit sig och behövde assistans. Hon ryckte upp dörren medan hon rusade in med halva sin hand inlindat i papper. Jag beredde mig (mentalt) på ett blodbad, men det var ett litet jack i ena fingret. Det var så jag funderade över om jag bara skulle blåsa lite på såret och sedan skulle allting bli bra, men jag lät henne hållas och tog fram plåsterpaketet. Resterande delen av kvällen blev det mathandling och sedan beställde vi pizza som vi åt framför en film.

Igår sov jag till halv elva och sedan lagade vi brunch åt oss. Det har blivit lite av en helgtradition att äta brunch ihop vilket är så himla mysigt. Matlagningen delar vi upp och sedan äter vi den ute på gården eller hemma hos någon av oss.

Jag gjorde pannkakor och Daniela fixade goda avokadomackor.

Den resterande tiden av lördagen ägnade jag åt att städa och tvätta. Det är så himla tråkigt att göra alla de där hemsysslorna men den där känslan när lägenheten är städad och jag får krypa ner i en säng med rena lakan är oslagbar. Det är synd bara att så mycket ledig tid ska behöva gå åt till att städa. Den dagen jag har råd till det kommer jag utan tvekan anställa någon som städar min lägenhet en gång i veckan och diskar min disk.

Jag försöker fixa lite mysigt i lägenheten men vill egentligen inte investera några stora summor på inredning om det inte har en funktion. Det lockar alltid lite mer att spendera de där pengarna på resor i stället, hehe. Däremot så var jag ganska trött på mina mörka gardiner, och blev glad när jag hittade dessa rosa gardinlängderna på Åhléns till 70% rea. Det lönar sig att vänta tills slutspurten. Jag fick två stycken för 120 kronor och en lampskärm för 53 kronor. I höst tänker jag även investera i en större och fastare säng.

Det har varit så skönt med en helg utan några som helst spikade planer. Ibland är det så skönt att spontant umgås med några få nära vänner och njuta av en sval lägenhet. Nästa vecka väntar ett fullspäckat schema och nya utmaningar så jag behövde verkligen ladda batterierna. Jag ska berätta mer om det sen. Nu ska jag diska efter frukosten och vika tvätt, sen fortsätta fixandet här hemma. Om jag orkar och hinner kanske jag tar mig till gymmet också. Jag får se.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.