Den bästa pistageglassen i Barcelona

Vädret är inte direkt härligt just nu. Det är bra för växtligheten att det regnar, men jag gillar inte riktigt att det är 16 grader ute. Igår kväll när jag gick och la mig var det 13 (!!) grader. Här kom den riktiga svenska sommaren med andra ord.

Jag jobbar idag men passar på att dagdrömma om den godaste pistageglassen jag någonsin ätit. Den finns nämligen i Barcelona på gelaterian DelaCrem. Under vårt besök gick vi dit två gånger och båda av de gångerna valde jag pistage. Alltså jag vet inte om jag någonsin tidigare ätit någonting liknande. Den var näst intill utomjordisk. Ja, god var den. Nästan så att jag tyckte att det var en giltig anledning till bosätta mig i Barcelona. Inte rimligt? Nähä.

Det bästa med större städer i Sydeuropa är att dessa ställen har öppet till sent. Här i Malmö går det inte att få tag på kontinentalt tillagad glass efter klockan halv tio på kvällen (och då måste jag ta mig 6 kilometer ut till Västra Hamnen), ens under sommaren. Dela Crem hade öppet så sent att vi kunde gå dit efter middagen och äta glass klockan elva på kvällen. Det om något adderar till semesterkänslan. DelaCrem har öppet till 00:30 fyra av veckans sju dagar.

Adress till DelaCrem:
Carrer d’Enric Granados 15
08007 Barcelona
Spain

Jag saknar redan Barcelona <3

0 reaktioner på ”Den bästa pistageglassen i Barcelona”

  1. Oh, hur har jag kunnat missa detta? Jag älskar ju pistageglass. Betyder att jag måste åka tillbaka till Barcelona pronto 😊

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen