C'est la vie

View from today

IMG_7666

När jag kommit genom passkontrollen så stod Erica där med en skylt där mitt namn stod skrivet, och tillsammans med en annan person som jobbar på samma företag åkte vi till lägenheten där jag ska bo. När jag hade dumpat mina grejer tog hon med mig på lunch precis över gatan. Jag bor i stadsdelen Observatory och i ett ganska livligt kvarter med många barer, kaféer och restauranger. Många av Kapstadens internationella studenter bor här eftersom att universitetet ligger i närheten. Efter lunchen fick jag en liten tur kring i området och sedan tog vi en kaffe på vad som tydligen är stället med bäst sådant här i kvarteret. Ca 30 spänn betalde jag för en dubbel espresso och en flat white. Det är med andra ord ganska mycket billigare än i Sverige.

På vägen hem från mataffären tog jag den här bilden. Kanske inte världens bästa, men det här är vyn mellan lägenheten där jag bor och Main Road. Det ni ser på bild är Table Mountain. Visst är det mäktigt?

Nu ska jag ta en taxi bort till där Erica bor och sen ska vi till någon bar här i området. Det är egentligen bara drygt 5 minuters gångavstånd dit men tyvärr kan man inte riktigt gå ensam här på kvällen. Det är väl det som är nackdelen. Avsaknad på samma sorts frihet som vi har i Sverige.

//This is the view from just around the corner of my flat here in Cape Town – Table Mountain in other words. I was welcomed and driven to the place where I’m staying upon arrival and then Erica brought me to have lunch at a nice cafe just opposite of the flat. After a tour in the neighbourhood we had a coffee before I went home to unpack and rest for a bit. Now I’m heading out to meet up with her again and then I think we are going to some bar in the area, or a party. Not quite sure yet, but it will probably be fun! Her place is only a 5 minute walk from here but it’s not quite safe to walk here in Cape Town after dark alone, so I’m gonna take a taxi. Better be safe than sorry, as they say. 

 

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.