Stockholm

Usine Bistro ~ Stockholm

IMG_6177

IMG_6200

Jag ligger lite efter med vissa inlägg jag hade planerat efter mitt senaste besök i Stockholm. Som det här exempelvis, som legat i utkastet i en månad. Eftersom att jag är tillbaka i huvudstaden och idag kommer ha fullt upp hela dagen lång, så bjuder jag här på ett inlägg som jag tycker passar bra inför lördagskvällen. Kanske någon läsare i Stockholm som är sugen på att gå ut och äta i kväll?

Min kompis Linda tog nämligen med mig till Usine Bistro som ligger i Södermalmsallén, bara ett stenkast från Medborgarplatsen. Konceptet som de gått efter är franskt med en något industriell betoning. Ordet ”usine” (uttalas ”ussinn”) betyder nämligen ”fabrik” på franska. Tänk vad mycket franska ni lär er av att läsa denna bloggen. C’est incroyable! 
IMG_6226IMG_6213

Jag har märkt en stor trend här i Sverige att öppna krogar med ”franskt tema”. Ni vet, en crème brûlée och ett franskt namn så är man hemma. Fast tyvärr krävs det många gånger mer än så och det blir alltid ungefär samma grej. Felstavningar (hur svårt är det att googla egentligen?) och inte en fransos bland personalen så långt ögat kan nå. Lokalens interiör på Usine är egentligen väldigt skandinavisk, med vitt och svart som basfärger. Belysningen är även den skandinavisk (ni som som bor eller har bott i Frankrike vet hur mycket fransmännen tycker om taklampor med starkt sken), och tur är väl det. Eftersom att det var varmt ute så bad vi om en plats på uteserveringen. Jag beställde in en risotto, som var alldeles för syrlig men det var inga problem med att få en ny rätt som sedan smakade riktigt bra (tyvärr hade Linda då redan ätit upp) och servitrisen var väldigt tillmötesgående. Med andra ord var det inget fel på servicen. Till efterrätt (vår favoritsak i livet) delade vi på en crème brûlée och en chokladkräm som var helt himmelsk. Inget att klaga på där.

Det var ingen direkt wow-upplevelse, men de är tyvärr ganska sällsynta så Usine Bistro får ändå betyget 7 av 10, just på grund av att det inte var någon besvikelse och för att vi fick ett trevligt bemötande. Vi bokade via The Fork och fick 30% på notan. Värt att prova för att kunna äta ute till ett billigare pris! Så mycket som jag promotat La Fourchette GRATIS senaste tiden borde jag nästan få bli ambassadör.

Nu ska jag faktiskt iväg och möta upp Linda för en fika på Kaferang. Thingeling!

//If you’d like to try a Scandinavian/French food infusion during your next visit to Stockholm, book a table at Usine Bistro.

 

IMG_6214IMG_6212IMG_6209

0 kommentarer

  • Maria i Toulouse

    Trevligt att du är i Stockholm! Nästa gång för mig blir till jul. Efter över tio år som sambo med min fransman börjar han förstå det här med mysbelysning…. Men envisas ändå fortfarande med att tända alla taklampor samtidigt som jag har tänt stearinljus och flera myslampor. 😊 Ja ja, un jour peut-être! 😉

  • ExklusivaMoi

    HAHHAA… jag gillar din mening med ”Tänk vad mycke franska ni lär er av när ni läser denna blogg”- lär mig en hel del franska eftersom jag för tillfället jobbar med 2 stycken fransktalande medarbetare som pratar livligt franska när de prata med varandra. Sikka härliga bilder du har tagit btw =D… FANTASTISKT!

  • christinestories

    Åh jag förstår precis. Älskar livliga franska diskussioner! Nästa gång de säger eller berättar någonting chockerande eller spektakulärt så säg till dem ”Ah la vache!” (vache uttalas typ som hasch fast med v i stället för h, hehe). De kommer bli så impade att du kan något så franskt, haha. Och tack snälla!

  • Emelie

    åh! Synd att det inte var en fullpott, för det ser ju verkligen ut så på bilderna… Men visuella intryck kan bedra, där ser man.. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.