Movies & TV

Freedom Writers

IMG_6881

Jag blir så bortskämd här ska ni veta. Med härlig energi från mina vänner, god mat och avkoppling deluxe.

I fredags när jag låg och jäste på soffan så såg jag en riktigt bra film som jag måste tipsa er om. Den heter Freedom Writers och finns på Netflix. Filmen handlar om en ung och nyexaminerad lärare – spelas av Hilary Swank – som tvingas ta sig an skolans bråkigaste klass på en skola utanför Los Angeles. De här eleverna kommer från bråkiga och trasiga familjeförhållanden och spenderar sin fritid med att hitta på diverse olagliga aktiviteter. I början visar de henne såklart ingen respekt, men hon lyckas vinna deras förtroende.

Det som är så fint med filmen är budskapet den förmedlar. Att oavsett hur hopplös du tror att din framtid är och även om du tidigare val i ditt liv som du inte är stolt över, så finns det alltid en möjlighet att vända blad. Ingen är för dum för att bli det de vill vara. Den tog upp så viktiga och bra ämnen som fick mig att fundera över hur viktigt det är för människor att ha en förebild. Så många ungdomar som är vilsna för att de inte har någon att se upp till. Jag tycker att vi alla ska vara så bra förebilder vi kan vara. Inte minst i dagens samhälle som är fullt av personer som tror att de behöver vara på ett visst sätt för att bli accepterade och passa in. Alla har vi ett val att bli det bästa av oss själva och slå oss fria från destruktiva beteenden.

Om du inte har sett filmen, så gör det. Den är dessutom baserad på en verklig händelse. En av de bästa filmer jag sett faktiskt!

 

9305526_orig

Apropå film, så ska jag nu iväg och gå på bio med Elin. Vi ska se Bridget Jones’ Baby vilket jag ser fram emot. Det är en grå och ruggig dag i Stockholm så det blir en helt perfekt söndagsaktivitet.

Jag ska berätta mer om helgen sen. Det är bara svårt att få ihop tiden nu. Jag vill gärna prioritera mina vänner nu när jag är här.

Njut av er söndag allihop!

0

0 kommentarer

 • ISA

  den omtalade filmen! måste nästan se den nu bara för du talat så gott om den 😉 klart du ska prioritera vänner/häng nu förresten, det är ju inte varje helg stockholm har finbesök av dig! <3 Tack för igår, och för fotoassistansen. Du är så fantastisk!

 • Maria i Toulouse

  Kul med filmtips! Tackar, den verkar riktigt bra! Har börjat få lite mer fritid på kvällen nu när den lilla Franco-suédois är helt slut efter skoldagen och somnar tidigt… Eller iallafall tidigare! 😉 Kanske tom får chans att gå på bio en kväll och se Bridget Jones! 😊) Ha det fortsatt toppen i Stockholm!

 • christinestories

  Haha, ja men då får du nästan lämna lillen med le père efter läggdags och smita ut för en biokväll med lämpligt tjejsällskap 😉 Tack så mycket!

 • Helena

  Den här filmen har jag tänkt att se många gånger men av någon anledning så har jag inte gjort det än. Får kanske ta mig själv i kragen och göra det nu om den var så bra 😊

 • Linnea Aurora

  Har inte sett den här filmen men ska definitivt se till att göra det, tack för tipset! (PLUS- ÄLSKADE Bridget Jones Baby!!!)

 • Jenn - forever abroad

  Tack för filmtips! Själv såg jag på La Famille Bélier, den fanns på Viaplay – kan rekommendera. Fast du har kanske redan sett den pga fransk? 😉 Det verkar som om den här filmen följer lite ”The American Dream” – som förvisso är en fin idé, alla kan lyckas osv. Men efter att ha lyssnat lite på Magnus och Peppes podcast (svensk och finlandssvensk som bor i LA), så vet jag inte om det är den ultimata lösningen eller om det liksom är så enkelt.. Men verkar som en bra film i alla fall!! 😊 Vill se Bridget Jones’ baby också!

 • christinestories

  Ja jag har sett den filmen. Den är mysig! Lite extrema karaktärer, typisk fransk ”fars”, haha. Okej, jag har inte sett The American Dream. Det beror ju lite på vad det handlar om. Alla kanske inte kan bli framgångsrika skådespelare, eller rymdforskare men alla har möjligheten att göra någonting även om de tror att de inte kan det 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.