In the kitchen

Un dessert

Syrran och jag var och handlade mat innan middagen och jag föreslog att vi skulle köpa/göra någon efterrätt. Hon tyckte inte det behövdes för hon hade köpt en påse godis(jag har ju dock snott några stycken jag med, haha). Jag tycker däremot att det är bättre att äta något sött direkt efter maten än att proppa i sig en massa godis eller en hel skål grillchips innan man går och lägger sig. Och det är dessutom en trevlig sedvana jag tycker om med Frankrike, att man nästan alltid äter en dessert. Vare sig det är hemgjord crème brûlée eller en naturell yogurt med honung.

Brukar ni äta dessert? Vilken är er favorit?

0 kommentarer

  • Amanda

    Creme brulée är min absoluta favorit, men då måste den vara bra gjord. Här hemma är annars kladdkaka en favorit som alltid går hem! =)

  • Anna

    Du har helt rätt. Äter dessert varje dag. Favoriterna varierar, men just nu är det färsk, ugnsbakad rhodospersika med råsocker och nyplockade, hackade mandlar. Till det grekisk yoghurt från Fage eller en skopa vaniljglass. En riktigt mörk chokladmousse (utan nån jävla grädde som det är i alla svennebananrecept) är inte dumt det heller. Gärna med en espresso streto och en liten hemmagjord limoncello till.

  • Madeleine

    Lätt och enkelt, bär och kesella-vanilj. Jag äter alltid dessert när vi är ute och äter men gör det oftast inte hemma. Fast om det räknas så blir det en bit mörkchoklad till teet på kvällen..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.