Cape Town Life

Tusen nya intryck

IMG_8074

Jag insåg igår att jag inte riktigt skrivit öppet om mina upplevelser och intryck sedan jag kom ner hit. Sanningen är att det varit ganska omtumlande med en ganska jobbig start, vilket till största del berodde på mitt boende. Jag lät det gå för långt och så till den grad att jag inte mådde bra. Sedan jag bytte så har jag däremot börjat må mycket bättre och livet känns lättare.

Sedan är det även så himla många intryck på en gång. Det är inte som att en del i mitt liv förändrats. Att jag har blivit gravid eller bytt jobb. Det är många olika nyheter på en och samma gång. Flytt till ett nytt land (till en ny kontinent!), nytt jobb, nya bekantskaper, nytt hem, nya platser, nytt sätt att leva, en fattigdom som inte ens går att beskriva, det faktum att jag inte kan röra mig så fritt som jag hade önskat, försöka förstå engelska med colombiansk brytning (verkligen inte lätt) etc etc. Väldigt många tankar och funderingar snurrar i mitt lilla huvud och ibland hänger jag knappt med själv. Dessutom verkligen hatar jag att känna mig vilsen och förvirrad. Jag är van vid att kunna ta mig överallt jag vill, att vara drivande och självständig. Sedan jag kom hit har jag känt mig allt annat än det och det tar på självförtroendet. Att vara beroende av andra för att förstå, anpassa sig och hitta dit jag ska är inte någonting jag trivs med. Nu börjar jag känna mig säkrare och med det kommer även en bättre självkänsla.

Jag vet att bloggen tagit en annan form sedan jag kom hit, med färre öppna personliga inlägg och många av de där jag verkligen lämnat ut mig har jag satt lösenord på. Mycket har varit för att jag inte känt för att dela mina innersta tankar med människor jag inte vet vilka de är. Jag har även känt lite press över att leverera bra, innehållsrika och relevanta inlägg när jag egentligen inte haft lust att blogga alls. Så ska det inte vara utan bloggen ska fortsätta för att jag vill göra det. Inte för att jag känner att jag borde. Däremot så ska jag försöka att dela med mig lite mer av vad som händer runtomkring och skriva på det vis jag alltid skrivit. Nu när jag har lite sinnesro igen. Motivationen börjar komma tillbaka och kanske kan den kommande semestern vara ett bra tillfälle att ta en paus och hitta inspiration. Hitta tillbaka till glädjen att skriva.

Jag har suttit ute på altanen och ätit frukost och tänkte nu fixa lite här hemma innan jag senare ska promenera bort till Observatory. Jag har bokat in en tid för att färga ögonbrynen och fransarna. Egentligen skulle jag förbi kontoret också men jag tar det i morgon i stället. Det här med packningen borde jag även ta tag i så jag ska börja med att tvätta.

//Click on the translation widget on the right to translate into your language.

0

0 kommentarer

 • Jenn - forever abroad

  Alltihop är så fullt förståeligt Christine <3 Tuffa starter är jobbigt, men också så himla vanligt. Det är aldrig lätt att börja så från ruta ett på en helt ny plats. Jag skulle säga – hang in there och ge det ännu lite mer tid! Kramar från kyliga Finland!

 • Molly

  Hej! Så glad att jag hittat dig igen. Jag läste din Parisblogg, men tappade sedan bort dig av nån anledning. Nu hittade jag hit via en länk från en annan blogg och ser att du just flyttat till Sydafrika. Vad spännande och roligt! Ser fram emot att läsa mer! Ha det så bra hälsar Molly

 • teruko

  Tycker det är mer än begripligt om allt känns helt omtumlande! Det är ju inte direkt en liten förändring du gjort i ditt liv… Skriv i den takt du känner naturlig, tror alla som läser dig ser fram emot dina inlägg just för att de färgas av hur du mår. ”Perfekt” i ytlig mening är inte alltid det mest intressanta! Men, så skönt att boendet fungerar bättre! Sömn är så avgörande för hur man mår.

 • Sandra

  Jag tycker att bloggen är superbra hela tiden! Men det är ju inte bra om bloggen känns som ett måste, hoppas att det känns annorlunda under/efter semestern!

 • Anna-Sarah

  Jag känner så igen mig från min tid i Argentina, minst sagt omtumlande. Men väldigt lärorikt, och efteråt kändes det mesta lätt som en plätt. Starter med nya saker och intryck är tärande för de flesta, och efter ett tag känns allt lättare. Du kommer att ha lärt dig väldigt mycket, inte minst om dig själv Tycker det är starkt av dig att åka, och berika ditt liv. Man får också en annan förståelse för sina medmänniskor som befinner sig på en helt okänd plats för dem. Oj nu vet jag knappt vad jag skriver längre. Men det jag ville säga var; din blogg är bra och hang in there. Det kommer att kännas lättare. 😃

 • Kattis in Athens

  Det är klart att det är omtumlande att flytta till ett helt nytt land du inte tidigare haft kontakt med, och det är ju så långt från ”vår” verklighet. Skönt att du flyttat, den tidigare situationen är ju ohållbar! Du tar alltid så fina bilder, och jag är ju helt nybörjare vad gäller fotografering. Vilken kamera använder du? Har du några tips på vad man ska kolla efter (har inte hur stor budget som helst tyvärr haha) och så? 😊

 • ExklusivaMoi

  Nej men vad häftigt… du kommer kunna tänka tillbaka ett liv med massooor med spännande minnen, på gott å ont! Verkligen inte många som har gjort så där i sina livsresor som du =)… Bo i olika länder med dessa kontraster som Paris och Afrika! Ta hand om dig, hejja på dig…

 • christinestories

  Ja det var ohållbart. Hoppas på att få ett bra permanent boende från januari 😊 Tack! Jag ska nog skriva ett inlägg om det inom snart för jag har fått en del frågor angående kameran. Men det är en Canon EOS och hybrid. Alltså en kompakt systemkamera som man kan byta ut linsen på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.