Italy

Three from Rome

IMG_2459 IMG_2387 IMG_2266

När det är tråkigt väder ute och jag längtar iväg från Sverige så brukar jag kika tillbaka i arkivet från olika resor. Som till exempel Rom i våras. Här är tre bilder som jag inte delat med mig av tidigare. Det var mitt andra besök i staden (eller egentligen fjärde för jag var där i tre omgångar under sommaren 2009 när jag jobbade som au pair) och jag känner att det är en sådan stad som man skulle kunna besöka tio gånger och ändå inte hinna uppleva allt. Det finns så många mysiga små gränder, genuina små kvarterskrogar och fantastiska sevärdheter. Jag har varit i Vatikanstaten tidigare, men vi hann inte med det denna gången och jag hade så gärna velat besöka trädgården också. Det får bli nästa gång helt enkelt.

Dessutom skulle jag vilja åka dit ensam. Det är såklart trevligt att resa med sällskap men man får en helt annan frihet när man besöker en stad på egen hand. Det blir på mina premisser och jag älskar att strosa runt i flera timmar och bara insupa omgivningarna. Dessutom är Italien ett sådant land där det aldrig känns ensamt. Folk är så inbjudande, pratglada och nyfikna. Inte ens att äta middag utan sällskap känns ensamt.

0

0 kommentarer

 • Tess

  Men åh, jag längtar också till varmare breddgrader eller bara ett generellt miljöombyte. Otroligt vad snabbt man glömde bort att det var en lång och varm sommar när hösten lägger sig över en som en kall grå filt… Och mörk. Kall, grå, mörk filt… Näe, nu låter jag lite väl deppig, men jag har verkligen svårt för kyla och mörker. Tur att jag har Tokyo att se fram emot i slutet på november 😊 PS. Hoppas att allt går vägen för dig och att det löser sig på bästa sätt som du vill ha det DS

 • ExklusivaMoi

  Vet du!! Så känner jag med PARIS ^^… vet ju att du har en särskilt hjärterum för den staden, kanske för hela landet Frankrike! I alla fall så känner jag igen tankarna och känslorna som du nu skrev för Rom, så gör jag med Paris och jag åkte själv en gång på alla hjärtansdag/halva helgen… en av de bästa jag har gjort och är mer bekväm med att göra saker själv faktiskt *S* Gillar din inlägg här =D… så mycket som man känner igen i texten, stort cred!! TREVLIG DAG

 • christinestories

  Åh, vad kul att läsa denna kommentar. Tack ska du ha! Och cred till DIG som åkte ensam till Paris på alla hjärtans dag. Egentligen är det ju bara en dag precis om alla andra, men ändå coolt av dig att göra något sådant. Precis så ska det vara! Hoppas du kommer iväg på fler sådana resor med lika grymt sällskap (du själv du vill säga, hehe). Ha en fin dag du med. Kramar!

 • Tess

  I en vecka. Vilket kanske är lite kort tid för att besöka en sådan stor stad? Men tänker att man kan alltid göra återbesök 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.