Vacation,  Weekend

The wedding

IMG_1480

Bonjour från Montmartre i Paris! Jag anlände sent igår kväll till ösregn och 7 grader. Det ska tydligen regna och vara runt 13 grader tills på torsdag. Jippie… Fast det är en bra prövning för mig, för denna veckan är lite av ett test för att se om jag kan tänka mig att flytta tillbaka hit. Ja faktiskt är det tankar som snurrar i mitt huvud just nu, och egentligen har gjort det i ett år nu, men jag har inte vetat om det varit romantisering eller äkta känslor. Jag saknar Paris väldigt mycket och det känns som hemma att komma hit. Samtidigt vet jag att jag då inte räknar på allt det där som fick mig att till slut bli bitter på staden. Så jag ska klura lite på det nu i veckan.

Bröllopshelgen var helt fantastisk och jag hade så kul. Linda och Pierre, samt deras härliga vänner, gjorde helgen oförglömlig. Att dela den fina stunden med dem på en så fin plats gjorde det väldigt speciellt. Det var så vackert ordnat allting. Jag höll ett tal under middagen och var lite nervös över det, särskilt eftersom att jag bestämt mig för att hålla det på engelska. De flesta gäster var svenskar men där var några som kom från England, Tyskland och Frankrike, och jag om någon vet hur det är att sitta på bröllop och inte riktigt förstå vad de säger. Det gick däremot bra och flera personer berömde mig för talet efteråt. Jag blev så rörd till slut, och försöker ta till mig sådant som en tvättsvamp så att jag kan tänka på det nästa gång jag tvivlar på mig själv.

Här kommer lite bilder från bröllopsdagen!

IMG_1473IMG_1461Ceremonin var så vacker. De gifte sig utomhus och hade en svensk präst med sig som är brudgummens vän från Försvarsmakten. Sedan fick man bubblor som skulle blåsas ut efter ceremonin men jag fick aldrig upp flaskan i tid, haha!

IMG_1447

Lindas trevliga barndomsvän Kajsa och så Frida som är en av Lindas bästa vänner och som även blivit en vän till mig. Vi var roomies också.

IMG_1449

Här är jag. Min klänning är från & Other Stories och några år gammal. 

IMG_1477

Bröllopsmiddagen hölls på en vingård. Så himla fin miljö.

IMG_1494

Här står några och sliter i Lindas hår.

IMG_1483

Det godaste rosévinet jag ätit, i princip. Plockmaten innan middagen var inte helt fel den heller. Älskar bröllop i Frankrike!

IMG_1516

De hade en polaroidkamera och sedan skulle varje bord ta fem foton som skulle sättas in i en gästbok. Himla kul idé måste jag säga. Ska sno den rakt av när (eller om) jag gifter mig.

IMG_1524

Macarons till kaffet och så champagne, såklart.

IMG_1527

Efter middagen tog vi en buss tillbaka till hotellet där festen skulle vara. Jag och Frida förvandlade den till en partybuss.

IMG_1528

Ballonger och hjärtan i taket.

IMG_1529

Och mer champagne. Jag har fler bilder från festen men jag vet inte vilka som vill figurera på bloggen så jag väntar med dem. Vi hade i alla fall riktigt kul och vi var ett gäng, tillsammans med brudparet, som stängde festlokalen strax innan halv fyra på morgonen. Jag minns inte ens sist jag dansade så mycket på en fest, och jag pratade och hängde med så många trevliga människor. Synd att vissa av dem bor på andra orter bara. 

 

Mer om helgen kommer sen men nu måste jag skynda mig iväg för jag är bjuden på brunch hem till Anna och Philippe. Ni som hängt med sedan min första tid i Frankrike kanske minns att jag var deras barnflicka under 2009-2010? Det ska ska bli kul att träffa dem! Efter det ska jag åka bort till 11:e och möta upp med Naomi. Vi har inte setts sedan februari förra året. Galet länge!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.