C'est la vie

The liberal Danes

 

Vi har besök från kontoret i Litauen i två dagar så igår var det möten om budget och annat hela dagen tillsammans med avdelningschefen och min närmsta manager. På eftermiddagen var en aktivitet bokad och vi tog en taxi till Christiania för en rundtur. Tänk er om det skulle hända i Sverige? ”We are going on a little tour, never mind the smell of weed, don’t take any pictures and whatever you do, don’t run”. Fast okej, det skulle ju inte hända i Sverige. Det är alldeles för politiskt inkorrekt för oss svenskar. Jag gillar det med danskar, de är lite mer laid back. Bossen på kontoret i Litauen är sydafrikan och älskade turen. De två litauiska tjejerna kände sig nog inte helt bekväma i sina skyhöga pumps och med deras konservativa kultur är de nog inte så vana vid den liberala danska. Efter rundturen gick vi och åt middag på en restaurang inne på Tivoli. När jag tackade för mig efter dessert och kaffe, och sa att jag tyvärr var tvungen att ta tåget hem så frågade min chef om de inte skulle betala hotell för mig. Där och då önskade jag innerligt att jag hade haft ombyte och sminkväska på kontoret. Dessutom var det problem med tåget så jag var inte hemma förrän halv elva. Jag är fruktansvärt trött idag och har dessutom lite halvt magkatarr. Kaffe-antiklimax deluxe. 

 

Nu sitter jag ännu en gång på ett försenat tåg mot jobbet. Varför kan det inte bara gå smidigt? Hur kan det vara så svårt för dem att få rätsida på samma problem som de haft i typ fem år? Jag förstår det inte.

 

Jag vet, bloggen har en något pessimistisk ambiance just nu. På torsdag börjar min semester. Jag har en känsla av att jag kommer känna mig mer positiv så fort jag checkat in bagaget på flygplatsen. 

 
0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.