France vs Sweden

The indian summer


 
Även om vi fortfarande är bortskämda med fint väder i södra Sverige(hur är det uppåt i landet, lika fint där?) så har temperaturen sjunkit en hel del. Från 22 grader till 16 grader. Trots det är det skönt ute tack vare att solen fortfarande värmer lite.

Det roliga i Paris vid denna tiden är att att man lätt kan lokalisera turisterna som kommer från Norden och kringliggande länder. De går i shorts och linne när det är 18 grader(det är ju skandinavisk sommar!), medan en fransman tar på sig höstjackan. Förra året i september såg jag en kvinna med stövlar, stickade strumpbyxor och tjock jacka när det var 20 grader ute… Själv ligger jag någonstans mitt i mellan. Det är för kallt med barbent vid 18 grader men för varmt för höstjacka över 16 grader. Men så är jag rätt frusen av mig, och efter tre somrar med snitttemperatur på 28 grader i stället för 18 så har min barriär höjts något. 

0

0 kommentarer

 • mikael

  Paris var trevligt! Versailles trädgård var enorm.
  Picknick vid Sacre Coeur mysigt.

  Tjejerna gick omkring med strumpbyxor och stövlar trots sommarvärmen. Måste vara varmt?
  Varför går man i högklackat när man besöker Versailles? Att vara snygg är inte praktiskt alltid 😊

 • Sofia

  Känner igen det där =) När vi var i Milano förra veckan var det nästan 30 grader varmt men italienarna tyckte det började bli kyligt. Hit kommer det turister som tror att det är höst istället medjackor och stövlar, ser rätt varmt ut…

 • Carina

  Jag har blivit en i mängden här i Spanien, går med stövlar och jacka fastän det kanske är 20 grader ute. En orsak är att det är kallt på morgonen då man åker till jobbet, och man vill inte precis åka i t-skjorta då. Och så är det kallt på jobbet också, med all luftkonditionering. Men jo, man ser tydligt vem som är turist, flipflops i februari-regn liksom??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.