Eating out in Cape Town

Strutsfilé på Kloof Street House

IMG_8866

Jag kom på att jag redan hade lagt över bilderna från i torsdags kväll, vilket underlättar bloggandet för ikväll är internet här hemma riktigt långsamt.

I torsdags hade vi bestämt oss för att fira Josefins sista timmar i Kapstaden med en middag ute. Jag hade läst om Kloof Street House och föreslog att vi skulle testa den restaurangen. Egentligen var det fullbokat när jag ringde men vi chansade ändå och valde att vänta snarare än att sätta oss på uteserveringen. Just den kvällen var det nämligen riktigt kallt så även om det verkade mysigt att sitta ute så fick jag gåshud bara av tanken på att sitta där och frysa. Efter en timmes väntan i baren med varsin cocktail, fick vi faktiskt ett bord inomhus.

 

IMG_8869 IMG_8872 (1)

Vi delade på en ugnsbakad camembert med rötbets- och tranbärsmarmelad till förrätt, som för övrigt var himmelskt, och till huvudrätt beställde jag in deras Ostrich filet. Det är alltså strutsfilé – något jag ännu inte ätit trots att jag nu befunnit mig i Sydafrika i två månader. Det blev lite problem med köttet för trots att jag sa att jag ville ha ”medium rare” så kom var två av de tre köttbitarna inte tillräckligt stekta. Jag äter gärna rött kött men har väldigt svårt för när det är rått inuti (något min mamma älskar). När jag påpekade det fick jag ett så himla trevligt bemötande och när sedan den andra omgången kom tillbaka med ännu en bit som inte var tillräckligt stekt, så bad hon om ursäkt och strök hela rätten från notan. Jag fick sedan in en tredje tallrik som jag tog med mig hem och lagade pasta av nästa dag. Så jag fick med andra ord en gratis middag OCH lunch. Smakerna och maten i sig var det inget fel på så kanske var de bara lite underbemannade i köket med för många gäster.

 

IMG_8870

Om jag bortser från det lilla misstaget var jag mer än nöjd och jag måste säga att strutskött är riktigt gott. Eftersom att restaurangen dessutom bjuder in till riktigt mysiga omgivningar så kommer jag med största sannolikhet återvända inom en snar framtid.

 

IMG_8876

Ypperligt sällskap hade jag också. Sicken pingla! Så trist att hitta en ny härlig kompis och så drar hon hem till Sverige. Tur att hon finns i Stockholm för nu har jag ännu en trevlig vän att hänga med när jag besöker huvudstaden.

 

IMG_8878 IMG_8880

Det finns en mysig uteservering också för ljumma sommarkvällar, en lunch mitt i veckan eller en kopp kaffe på eftermiddagen. Jag rekommenderar dock att boka bord några dagar i förväg.

Kloof Street House → 30 Kloof St, Gardens, Cape Town, 8005

0

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.