C'est la vie

Staycay can be just as good as vacay

Försommarvärmen försvann lika snabbt som den kom. Termometern droppade drastiskt den här veckan jämfört med de 18 grader som Malmö bjöd på i lördags och trenchcoaten byttes ut mot ullkappan. Jag föredrar faktiskt när våren smyger sig på och inte chockar med 12 grader ena dagen och 20 nästa, för att sedan chocka med iskalla morgnar och frostigt gräs. Min känsliga hy vet inte om den ska ömsa skinn eller odla finnar. Men så är det ju också april, årets lurigaste månad. Det kan snöa lika bra som de kan vara shortsväder.

Den här veckan är den sista innan påsklovet, som går av stapeln nästa vecka. Liksom de flesta andra som jobbar kontorstider är jag ledig på långfredagen och Annandag påsk, men jag har även tagit semester några extra dagar. Tanken var först att åka iväg någonstans, på en weekend till Rom eller så. De senaste åren har semester för min del varit lika med att åka iväg någonstans. ”Ska jag inte jobba kan jag lika gärna lämna landet”, tänkte jag och bokade snabbare än snabbast flygbiljetter åt lämpligt väderstreck. Annars kändes det som bortkastad tid. Det var även först tanken nu till påskveckan. Sedan insåg jag att det 1. skulle bli snordyrt 2. hade inneburit att trängas med ungefär 15 miljoner turister 3. faktiskt kan vara ganska najs att semestra hemma. Då kan jag göra sådant jag annars aldrig kan göra på en vardag. Sova ut, träna och basta på förmiddagen, luncha på stan och uträtta ärenden som jag aldrig hinner bocka av i veckorna. Dessutom är det svårt att stanna upp för att samla sina tankar när man flänger omkring i en europeisk storstad, och att samla tankarna är precis vad jag behöver just nu. Komma till insikter och lyssna på magkänslan. Undvika stress. Jag har några resor planerade men det får bli senare i vår, och till sommaren.

Så jag ser verkligen fram emot mina lediga dagar på hemmaplan och att fira påsk med familjen. Framförallt hoppas jag på lika fint väder som det var i lördags.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.