Weekend

Spring has sprung

Äntligen har våren kommit till Malmö. Tror ni att jag jinxar det med att bära upp vinterkläderna till förrådet? Jag vill liksom bara trycka in dem där i någon hörna och glömma att de finns fram tills november. Fast det här att vissa svenskar går runt i korta shorts och linne redan. varmt är det väl ändå inte? Förra veckan gick de i dunjacka och idag är de tydligen på Teneriffa. Eh, jahapp. Det finns någonting som heter VÅR och det är ett MELLANLÄGE.

Jag tog de här bilderna på vägen hem tidigare ikväll. Det är så vackert ljus ett par timmar innan solnedgången när de svaga solstrålarna kastar ett nästan magiskt dis över staden. Efter en arbetsdag som skiftat mellan enorm tristess och en bägare som nästan rann över så promenerade jag genom Pildammsparken bort till Möllan. Madde, Johan, Chloé och Johans arbetspartner Martin som firade in helgen med afterwork i solen, och det tyckte jag lät som en ypperlig idé. Tur att jag har vänner som kan pröjsa för att glas vin åt mig tills lönen kommer in på kontot nästa vecka. När jag inte diskuterade vuxengrejer med de stora människorna i sällskapet så gick jag och lilla Chloé på upptäcksfärd. Till påskliljorna i rabatterna, väggmålningarna, över vägen till frukthandlaren där jag lärde henne att en gul citron heter liiiime. Hon var måttligt road av att jag sedan ville dricka upp mitt vin i stället för att gå en till runda i kvarteret. Det är en nyfiken liten 2-åring ska jag tala om. Precis som det ska vara.

När vi alla skiljdes åt så gick jag förbi Jalla Jalla och köpte en falafel som jag åt medan jag traskade hem i kvällssolen. Det är för övrigt billigare att köpa en falafel än att handla råvaror och laga mat av dem. Middag + vin för 100 kronor. Malmö i mitt hjärta <3

Nu ska jag byta om till myskläder, sedan tillbringa resten av kvällen med att äta godis (som jag roffade åt mig på mässan igår, hehe) och se på film.

//Spring has arrived i Malmö. Finally! I hope I won’t jinx this by throwing all of my winter clothes in a dark corner of my storage space. Today the temperature here in Malmö showed 20 degrees celsius and of course the Swedes were in tank tops and shorts. The English probably did the same thing. I don’t know though. I mean spring is not summer, right? I had to take off my black sweater when I left work, but for me 20 degrees celsius is not warm enough for clothes you wear on a hot summer day in Spain.

I met up with a few friends after work and we sat in the sun drinking wine and beer while chatting about past and future events, traveling and other interesting subjects. I also went on a little discovery path with my friend’s daughter Chloé, who is a bit over 2 years old and very, very curious of everything and everyone around her. She’s absolutely adorable. After a while we all went our separate ways, and I decided to buy a falafel for dinner that I ate while I walked home, enjoying the fact that it was still quite warm at 6:30pm. My phone died just after I said goodbye to the others and I realised that it was so nice to actually just be in the moment and look at the surroundings instead of on my phone.

I did have my regular camera in my bag so I took these pictures on my way home. I love how the evening light casts an almost magical haze over the city.

Now I’m gonna eat some of the candy I snatched at yesterdays trade fair, and watch a movie.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.