C'est la vie

Some news


Promenader med sådan här utsikt gör att jag verkligen inte vill lämna Paris.

Hej igen! Sorry, min blogg och min skrivarlust blir lidande pga att internet inte längre funkar hos Precious och på Svenska kyrkan vill min WiFi inte fungera heller. Störigt.

Vad har hänt då? Igår var jag på en konstig intervju nära Pigalle om ett au pair-jobb i utbyte mot en lägenhet på 25 kvm. Ca 15-17 timmar / vecka och för hennes dotter som hon ville skulle prata engelska. Det var konstigt för när jag kom dit så var det 4 andra som också skulle intervjuas. Men det gick ganska bra ändå, hon var lite speciell men trevlig.
Det roliga var att jag träffade en jättetrevlig amerikanska där som jag började prata med. Vi klickade direkt och bytte nummer. Idag ringde hon och frågade om jag ville följa med henne och hennes kompisar ut ikväll.

Haha, så är det här! Man byter nummer till höger och vänster och blir EXTREMT social. Okej nu är jag ju ingen tyst mus som inte vågar ta kontakt med folk men hemma var det ju inte så att jag skulle börja prata med en tjej hos tandläkaren och föreslå att gå och ta en kaffe till helgen. Men det är kul! Har redan träffat 3 nya människor sen jag kom tillbaka!

Precious ska flytta om 1 vecka och dessutom kommer en annan tjej som bott där Precious bor nu, i början av nästa vecka och då blir det trångt som satan. Hon ska tillbaka till USA men måste hämta sina grejer och bo när några nätter. Så ska jag bo kvar hos Precious så måste en av dem bo inne hos familjen. Och jag känner redan som att jag är till besvär.

Men idag var jag och träffade en tjej som ville hyra ut sin lägenhet tills i slutet av månaden. Och det är förhållandevis billigt för att vara Paris. 200 euro för 2,5 vecka. Jo jag vet. Det är nästan vad jag betalar för EN MÅNAD för min lägenhet men i Paris kan man hitta liknande för 500 euro! En 2:a på 60 kvm kan kosta 1000 euro / månad. Just to give you an idea.

Iafl så tror jag att jag ska ta det. Det roliga var att hon dessutom kommer från Malmö, haha! Vilket inte kom fram först eftersom hon är nedflyttad från Sthlm och jag inte pratar skånska. Och hon var sjukt trevlig och sympatisk. Vi fick jättebra kontakt och hon sa att hon tog ner hyran från 300 till 200, det var schysst. Och tack vare min underbara pappa och styvmamma, som än en gång lånar mig pengar, så kan jag betala det. När jag är rik ska jag betala tillbaka allt… med ränta! 😛

Så detta är en bra lösning. Tänk er att jag snart kanske får mitt egna place och sova HELT ensam för första gången på flera månader! Helt sjukt!

Sitter på baren där den här tjejen jobbar, jag nämnde att jag behövde ett sälle där de har WiFi och hon sa att jag kunde använda det här. Jag blir galen om jag inte kan kolla mailen varje dag! Men såklart hade ingen av familjerna svarat…
Men jag måste dra mig hemåt snart, ska duscha, äta och göra mig ordning för ikväll. Ska bli jättekul! Inte så att jag har råd att gå ut egentligen men vill inte gå miste om att lära känna nya människor. Det är lite som networking! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.