Soffgos och seriesnack

Mitt i det grå och ändlösa januari går det att hitta ljusglimtar. Som till exempel egentid en måndagskväll (M var på middag och jag orkade inte gå på körrepet) och TV:n för mig själv. Jag värmde upp rester och stekte amerikanska pannkakor med blåbär till efterrätt som jag åt med skivad banan. Med tända ljus var det så gosigt att jag nästan blev avundsjuk på mig själv när jag låg där under täcket och tittade på en serie. Just nu är jag så tacksam för hur jag bor och min livssituation. Att ha ett jobb, pengar på kontot, en kärleksfull sambo, trygghet och ett fint hem. Det gäller att inte ta sådant för givet när uppfyllandet av basbehov är så självklart i vårt samhälle.

Jag har börjat titta på serien Sharp Objects som verkar bra, om än lite väl mörk. Om jag bara fick välja en kategori inom film och serier så skulle det vara thriller/crime. Älskar spänningen även fast jag ibland måste kolla på mobilen eller gömma mig bakom en kudde om det blir läskigt eller obehagligt. Gillar även verklighetsbaserat drama och dystopiska serier. Måste förstås balansera upp det med lättsamma komedier för att inte bli deppig på riktigt. Kollar då på Ted Lasso och blir glad. Vilka har sett den? Ibland är scenerna på gränsen till för cheesy, men skaparna har verkligen lyckats fånga begreppet ”feelgood”.

Nu är jag strax hemma. Den här tisdagen går inte till historien som den mest produktiva dagen. Jag har känt mig trött och seg viket påverkat motivationen. Jag antar att jag får ha sådana dagar också. Skönt att ha delegerat middagslagningen till M ikväll för jag vill bara ligga på soffan tills jag ska förflytta mig till duschen och sängen.

4 reaktioner på ”Soffgos och seriesnack”

    1. Så underbart med egentid! Och att ha en fungerande livssituation som ger trygghet och energi. Det är så otroligt viktigt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen