Malmötips,  Vardagslyx

Vietnamesiskt på en onsdag

Igår var jag ute och åt middag med min kompis Madde. Det var ett tag sedan som vi sågs utan barn, man (hennes dårå) eller andra vänner och det är alltid lika trevligt att umgås bara vi två. Jag är så glad för vår vänskap som snart sträcker sig över ett decennium. Vi träffades när vi pluggade ihop 2010 och blev vänner ganska snabbt. Sedan var det en period då vi gled isär lite på grund av olika anledningar, men vi hittade tillbaka till en stark vänskap och numera ser jag henne som en av mina närmaste vänner. Det är så fint med vänner som man kan vara fullständigt ärlig med, som aldrig dömer ens livsval eller åsikter och kan vara den där pushen i rätt riktning när man själv inte vågar ta steget. Vi stöttar varandra, lyfter varandra, tar ner varandra på jorden när det behövs och försöker att alltid ställa upp när vi kan. Precis som en vänskap ska vara enligt min mening.

Vännen i fråga som försökte se lite ”bloggig ut”. Vacker både på insidan och utsidan.

Stället vi åt på har jag besökt en gång tidigare. Noodle Company öppnade i höstas på Värnhem och erbjuder traditionella rätter från det vietnamesiska köket. Det enda jag saknar på menyn är Bún Bò Nam Bộ. Det var ta mig tusan det godaste jag åt under hela min resa till Vietnam. Någon dag måste jag äta det igen.

Hursomhelst. Vi beställde varsin förrätt med vårrullar som var riktigt god. Jag tog sedan en vietnamesisk version av Pad Thai till huvudrätt. Jag älskar just det senare så jag blev lite besviken på den här rätten faktiskt. Det smakade lite för mycket ägg och nudlarna var överkokta. Kanske hade jag bara otur men när jag nämnde det om nudlarna fick jag en ganska likgiltig reaktion från servitrisen. Sedan kan jag tycka att det är synd med bara en sorts vin på glas när de har en separat vinlista. Det vore helt klart till deras fördel att erbjuda fler alternativ.

Själva restauranglokalen är väldigt mysig och inbjudande. Sammetssoffor, mycket växter, vackra tapeter, skönt dämpad belysning och roliga detaljer som till exempel rishattar på väggarna och att borden är gamla sybord.

Överlag en restaurang värd att besöka för den som gillar det vietnamesiska köket. Testa i så fall deras vårrullar med räkor och kött. Mums! Nästa gång ska jag testa någon annan rätt.

Noodle Company ligger precis vid Värnhemstorget på Östra Förstadsgatan 56.

Jag fick ont i magen efter att vi ätit igår så efter en visit på apoteket och en sväng in på ICA skiljdes vi åt och begav oss hemåt på olika håll i det duggande regnet. Madde skrev sen att hon glömde fråga om jag ville gå vidare men min hjärna var nog inställd på sömn för trots att klockan knappt var nio, så kändes det så mycket senare. Plus att magen protesterade då. Jag tror inte att det var maten som gjorde det utan att jag slarvat lite med kosten denna vecka. Lite för många koppar kaffe, inte nog med sömn, för mycket socker mellan måltiderna och stressiga morgnar. Så magkatarren har legat där och pyrt i bakgrunden. Inte bra. I helgen får det bli self-care deluxe.

Nu ska jag ta en dusch och se över min packning. Jag tänkte bege mig mot flygplatsen om en timme så vi hörs säkert därifrån.

Ciao!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.