C'est la vie,  Travels,  Vacation

Semesteralternativ i Frankrike

IMG_1937

Jag vill boka en resa till sol och bad. Visst att det är fint i Sverige nu, men det finns inte mycket som slår att bada i klarblått medelhavsvatten. Dessutom saknar jag Frankrike så det känns ända ut i fingertopparna. Billigt vin, apéro med utsikt över havet, mysiga byar där ingen pratar ett ord engelska, bo på ett gulligt B&B och att vakna till sol varje dag. Det vore så himla härligt och jag har sparat pengar så jag har en resbudget. Nu funderar jag bara på VART jag ska åka. Det finns så många alternativ så jag har beslutsångest som heter duga. Vilket lyxproblem, haha.

Just nu funderar jag på att flyga ner till Paris, stanna där några dagar och sedan ta tåget söderut. Jag har redan varit i Biarritz, men det var på hösten och även om det var ungefär som svensk sensommar där då, så var det inte direkt badväder. Det vore kul att åka tillbaka dit när det är varmare. Jag tänkte även på att åka till Provence och stanna två nätter någonstans för att sedan ta mig ner till kusten. Sedan funderade jag även på Marseille eller Montpellier för där har jag aldrig varit. Jag har ”mellanlandat” med tåget i Marseille en gång, men aldrig besökt staden. Någon läsare som varit där och kan rekommendera en av platserna? Jag vill gärna till en medelstor stad där man kan promenera runt enkelt, som gärna får ligga nära mysiga byar som man kan besöka eller passera förbi.

Biarritz 6-8 oct 123Biarritz 6-8 oct 101 (1)Biarritz i oktober. Japp, hit kan man åka och gå barfota på sanden när det är 8 grader och regn i Sverige.

Vacances Porquerolles&Provence 2010 153Mysig gränd i en bergsby någonstans i Provence. Jag älskar lugna bergsbyar där man kan sitta under vinrankor och äta en Salade Niçoise medan man lyssnar på syrsorna som spelar.

Vacances Porquerolles&Provence 2010 005Utsikt över Marseille från järnvägsstationen.

Vacances Porquerolles&Provence 2010 055

Vacances Porquerolles&Provence 2010 049Ni som inte har varit på ön Porquerolles borde ta er dit ögona böj. En plats som min fd franska pojkvän tog mig till första året vi var tillsammans, år 2010. Hit skulle jag gärna återvända.

Vacances Porquerolles&Provence 2010 087Här badar jag i ljummet vatten i byn Giens som ligger en bit öster om Toulon. Vi bodde på ett hotell här och besökte Porquerolles under dagen. Ett tips om man vill spara lite pengar eftersom det är ganska dyrt att bo på ön.

017Sedan finns det såklart Provence. Syrsor, rosévin, lokalgjord aprikosmarmelad och färska croissants till frukost och bergssluttningar fyllda med vinrankor. 

IMG_1878
IMG_1980Det finns även mysiga öar på Atlantkusten, som exempelvis L’île d’Yeu. Man tar en båt dit från Fromentine. Där var jag på bröllop för några år sedan. Och brände tydligen även hårbotten.

Nu ska jag bara bestämma mig. Tänk så svårt det kan vara att ta ett beslut om en så underbar sak som semester. Har ni några tips på platser ni besökt och tyckt extra mycket om, så skriv gärna en kommentar!

 

0 kommentarer

 • Ellinor

  Vi åker snart till Frankrike. Flyger först till Toulouse och bilar sedan längst med kusten till Nice. Stannar några nätter på ett jättefint och B&B i Provence, vilket jag verkligen ser fram emot. Förhoppningsvis kan jag återkomma med lite tips när vi är tillbaka eller så får du komma ner och ansluta dig till oss längst med vägen 😉 Bon voyage!

 • Isabelle

  Jag säger bara Korsika!!! Världens finaste ö med gott rosé, underbar terräng och trevliga korsikaner. Det är dessutom inte alls ”turistigt” och nästan ingen vill prata engelska. Kan speciellt rekommendera de fina stränderna på östra sidan ovh missa inte Bonifactio. Bon voyage! PS. Ön kallas l’Ile de Beauté…bara en sån sak 😉

 • christinestories

  Ja jag vill gärna åka dit, men det är ju bara så himla dyrt med flygbiljetterna :/ Och att ta båten känns inte så kul med tanke på att jag blir åksjuk. Men jag får nog kolla upp det för det vore underbart att få uppleva någon gång. Tänker bara att det kanske är trevligare att uppleva MED någon 😊

 • Isabelle Ekstedt

  Men Norwegian har faktiskt börjat flyga från Arlanda till Bastia (ligger på norra Korsika) och sist jag kollade så kostade det ca. 1500 kr tur och retur i september! Nej båten kanske inte är ett bra alternativ i så fall, men man kan ju annars flyga till Sardinien och sen ta båten, är ju mycket kortare tur 😊 Jag ska faktiskt dit på bröllopsresa i september och då kommer vi att hyra bil och ev. åka över en sväng till Sardinien. Ja, det är kanske ingen party-ö (även om det också finns!) så man får nog åka dit med nån som vill samma sak. Men även om den inte är så stor så finns det massa saker att se och göra!! Blir helt exalterad nu känner jag, hehe, men det är verkligen underbart!!!! 😃

 • christinestories

  Hehe, tack för tipset men jag flyger ju inte från Arlanda 😉 Men en dag ska jag nog ta mig dit! Hoppas att du får en helt underbar bröllopsresa! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.