Sankta Lucia, ge mig en tia #throwback

Varje år bjuder Svenska Kyrkan i Paris på Luciakonsert av kyrkans körensemble. De där biljetterna är hett villebråd kan jag lova, både bland svenska och franska parisare. De tar slut ganska snabbt efter att de släppts för försäljning. När en kompis till mig la upp bilder och en video på Facebook från årets firande, fick jag lust att kika bak i arkivet till året då jag själv gick med i det där Luciatåget. Min franska kompis Laurent tog denna bilden på mig minns jag och det var år 2012 så här var jag 27 år. Det är alltså fem år sedan nu. Time flies!

För övrigt så är det lite roligt hur patriotisk och besatt av svenska traditioner man blir som utlandssvensk. Jag och mina svenska kompisar brukade hänga på låset för att försäkra oss om en plats i kyrkan varje år, åkte till IKEA i ”les banlieues” för att köpa svensk julmat, bakade lussebullar åt icke-svenska vänner och jag till och med köpte en julstjärna på Åhléns som jag fraktade ner till Paris. Tror ni att jag varit på någon Luciakonsert i kyrkan sedan jag flyttade hem till Sverige? Nope. Fast jag älskar fortfarande julen. På lördag ska jag och Louise gå på en julkonsert. Det ser ser jag fram emot. Eftersom att det inte blir någon traditionell jul för mig i år så maxar jag julmyset nu i stället.

Jag sitter uppkrupen i sängen och tänkte sätta igång ett nytt avsnitt av nya favoritserie medan jag trycker i mig några clementiner. Om du inte sett The Crown ännu så gör det för guds skull. Underhållning och historielektion i ett. Finns på Netflix.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen