Weekend

Recap av helgen som gick

Hej på er!

Helgen är förbi och jag kan väl inte direkt påstå att jag bidragit till historieböckerna dessa två dagar. Det har egentligen inte varit en dålig helg på något vis, men jag har legat sjuk större delen av den. Igår tillbringade jag hela dagen i sängen. Jag sov, såg på film, läste bloggar (varför uppdaterar ingen under helgen?! *kastar sten i glashus*) och tryckte i mig diverse mediciner i hopp om en snabb kurering. Enda gången jag gått utanför dörren var för att slänga soporna. Dessutom har jag nog tagit priset i sunkighet eftersom att jag inte orkade duscha på 2,5 dygn. Jag liksom bara körde på samma outfit från fredag kväll till söndag eftermiddag – pyjamas, sjal och morgonrock. Jag såg ut som en medelsvensson-version av Hugh Hefner och luktade troligtvis en blandning av svett och flottigt hår.

Innan jag stängde in mig som en eremit hann jag jobba, promenera i eftermiddagssolen i ett folktomt Riseberga (det kan vara mysigt men jag påminns också om varför jag tycker om att bo i stan), äta en riktigt god kladdkaka på Atrium och äta födelsedagsmiddag hos Louise. När jag cyklade hem på kvällen så var jag lyckligt ovetande om att jag skulle vakna med en kraxande röst på lördag morgon. Fast det gjorde ju även att helgen faktiskt inte blev fullt så tråkig trots allt.

 

Friday Night Lights. Älskar dessa ljus som hänger över cykelbanan vid Folkets Park.

 

Annat jag gjort i helgen:

♦ Sorterat bort sommarkläderna och bett en stilla sorgbön. Nu kommer de ligga i mörker tills våren kanske kommer. Typ i juni.

♦ Sett filmen You’re Not You med bland annat Hillary Swank och Emmy Rossum. Jag grät. Mycket. Riktigt fin, men också sorglig film.

♦ I princip bara ätit rester från frysen för att slippa laga mat.

♦ Känt tacksamhet för att jag inte har barn att ta hand om när jag är sjuk utan kan ligga under täcket och äta glass medan jag tittar på halvdåliga filmer från 90-talet.

♦ Känt mindre tacksamhet över munsåret som ploppade upp på överläppen igår morse och frenetiskt gjort allt jag kunnat för att det ska försvinna. Tack gode gud för munsårssalva!

♦ Blivit påmind om att jag köpte en fin ljusstake i mässing för någon månad sedan i en second hand-butik. Den lär bli väl använd de närmsta månaderna.

♦ Ätit upp all choklad som för ett dygn sedan existerade på dessa 36 kvadratmeter.

♦ Läst ut Marie Fredrikssons självbiografi. Hon är en stark kvinna måste jag säga och som gammalt Roxette-fan så var jag väldigt nyfiken på hennes historia, men blev lite besviken på boken.

♦ Skrattat åt det här SNL-klippet med Ryan Gosling. Kate McKinnon är helt underbar!

 

 

Idag tog jag mig dessutom samman efter en totalt förslappad helg och körde en städrazzia här hemma. Medan powerballader strömmande ut från högtalarna så åkte dammsugaren fram, mattorna skakades, köket rengjordes, badrummet skrubbades, sängkläderna byttes och sedan tog jag en lång, välbehövlig dusch. Nu är hemmet (någorlunda) rent och jag doftar gott från nytvättat hår, rena myskläder och min bodyscrub från Rituals. Allt är frid och fröjd med andra ord.

 

 

Jag åt en tidig middag idag och nu blir det te med banankaka till kvällsfika medan jag tittar på någon film. Just nu är jag inne på actionthrillers. I brist på annan spänning.

Hur var din helg förresten? Tell me!

 

0 kommentarer

 • teruko

  Min helg har varit fin. Punkt…. Men, vi lever så olika liv, i så olika faser. Snart 70 ju?! (Aktuellt: planerar just nu för 14 dagar i Marocko om en vecka, äventyr!) Dina foton är underbara!

 • christinestories

  Ja så är det ju! Roligt ändå att du finner nöje i det jag skriver om trots att det är några generationer mellan oss 😊 Marocko i två veckor låter helt fantastiskt! Och tack!

 • teruko

  Det är nog mest de yttre omständigheterna som utgör skillnaden ? 😉 Det tror man inte när man är yngre, men inombords sker faktiskt inte så stora förändringar under livets gång. Har alltid varit intresserad av människor och deras tankar och livsöden, så därför funkar din blogg alldeles utmärkt 😃

 • christinestories

  Ja du har nog en poäng i det. Egentligen är det de aktuella livssituationerna som skiljer oss åt. Jag har dessutom flera läsare som är betydligt mycket äldre än jag. Det är riktigt kul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.